Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Carles Sabater, la fragilitat del "sex-symbol" del rock català

S'estrena el documental 'Carles Sabater - No espereu res de mi'

ENTREVISTA. 'Carles Sabater - No espereu res de mi'

ENTREVISTA. 'Carles Sabater - No espereu res de mi'

15:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1730036055524/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Un quart de segle més tard de la seva mort sobtada després d'un concert de Sau, s'estrena el documental 'Carles Sabater - No espereu res de mi' al Festival In-Edit i al 'Sense Ficció' de TV3. Un projecte produït per La Manchester i 3cat que ens descobreix qui s'amagava darrere d'aquesta estrella del rock seductora i carismàtica, que va ser un dels personatges públics catalans més populars de l'època dels noranta. Jordi Call i Elisenda Gorgues, el director i la guionista de la pel·lícula, han passat pels micròfons del 'Tot És Comèdia' per detallar-nos com s'ha forjat el documental i fer-nos cinc cèntims sobre l'argument.

Un retrat més psicològic que biogràfic

"El documental en cap moment pretén ser un retrat biogràfic del Carles sinó, més aviat, la nostra intenció és endinsar-nos al seu cap, saber què pensava i què el neguitejava" diu el Jordi Call sobre què trobarem a 'Carles Sabater - No espereu res de mi'. Per dur a terme aquesta immersió psicològica, han comptat amb testimonis de l'entorn més íntim del cantant, com els seus companys de Sau -Pep Sala i Joan Capdevila-, el seu germà Josep o la seva parella d'aleshores, la directora i coach actoral Laura Jou, a la qual fins avui dia encara no se l'havia sentit. Gràcies a tots ells descobrim al Carles Sabater que va més enllà del vessant professional; el Carles amic, amant, veí, germà i fill.

Una nova veu indispensable

"En realitat, aquest projecte en gran part neix de la voluntat de la Laura per parlar" comenta l'Elisenda Gorgues. A més de ser un testimoni essencial, la Laura Jou també ha aportat un ampli arxiu de vídeos casolans inèdits -gravats pel mateix Carles Sabater amb una càmera domèstica- que apareixen al documental. La Laura i el Carles, amb les seves anades i vingudes, van ser parella des de 1988 fins a la mort del cantant i actor. Una relació marcada per la diferència d'edat, la complicitat i un enorme poder d'atracció entre els dos.

El gendre perfecte, l'amic perfecte, el rínxol perfecte

Tots i cadascun dels testimonis del documental coincideixen en el fet que el Carles Sabater es desvivia per agradar als altres, per ser el més semblant a l'home perfecte, tant a la vida personal com a la professional. Sota aquesta capa d'excel·lència, s'amagava un home fràgil, amb molts maldecaps i una vida profundament estressant que, com diu el seu germà Josep, no sabia dir que no. "Mai sabrem què hauria passat si hagués parat quan tocava, però la Laura sempre ens diu que probablement l'única solució hauria sigut dir-li que ho aturés tot, que marxés, que es cuidés i els deixés en pau a tots" assegura Jordi Call.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00