La LlavorLa Llavor
Sociedad

'València Fruits' compleix 60 anys

La publicació especialitzada en fruites i verdures ha superat la crisi de la premsa escrita i confia en complir uns altres seixanta anys

La llavor (04/06/2022)

La llavor (04/06/2022)

30:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1654326841930/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

València

La seua capçalera resa: "Semanario hortofructícola fundado en 1962". Des de llavors fins ara 'Valencia Fruits' és fidel a la seua cita amb un públic especialitzat. Eixa especialització, i saber acoblar-se a la realitat de les noves tecnologies aplicades al periodisme, li va permetre superar la crisi de la premsa escrita i ací segueix. La gerent, Raquel Fuertes, i el director, Óscar Orzano, expliquen amb una miqueta de vertigen com en el seu moment van estudiar en la Universitat 'Valencia Fruits' com a capçalera de referència en el periodisme especialitzat i hui són ells els qui la capitanegen.

Els dos rebutgen qualsevol visió tradicionalista del camp. És un sector dinàmic que sap modernitzar-se i avançar. Que fa de la innovació la seua creu de guia perquè és conscient que competeix en un mercat global. Això sí, també assenyalen amb el dit el gran problema, al seu parer, del camp valencià: el minifundisme. La grandària de les explotacions les fa en molts casos inviables perquè les despeses fixes "se les mengen".

Orzano destaca que la tecnologia és una de les claus del futur de l'agricultura valenciana i que a poc a poc es produirà "un pas pel sedàs", una selecció, en favor dels més grans. El problema, assenyala Raquel Fuertes, és que eixa "reagrupació", la concentració, no sempre es fa bé. En molts casos l'interés de fons d'inversions està darrere d'eixes unions. Però no tots els fons d'inversió pensen a llarg o ni tan sols a mitjà termini, i això pot tindre un efecte pervers.

El pròxim 15 de juny 'Valencia Fruits' celebrarà el seu aniversari en l'edifici Veles e Vents de la Marina de València.

El Rebost

Ensalada d'albergínia al vapor amb tomaques confitades i vinagreta d'all i gingebre

Ensalada d'albergínia al vapor amb tomaques confitades i vinagreta d'all i gingebre / Santi Hernández

Aquesta setmana vos he preparat una ensalada refrescant acompanyada d'uns ingredients excepcionals. Hem preparat albergínia arrebossada, al forn i a la flama, però mai al vapor. Una manera de cuinar-la que el xef Yotam Ottolenghi em va descobrir en el seu llibre “Sabors”. El resultat és una albergínia exquisida que la podem adaptar a multitud de receptes.

INGREDIENTS

1 albergínia

Tomaques cherry confitades (veure recepta)

Brots per a ensalada

2 alls

Ratlladura de gingebre

Oli d'oliva verge extra

Sal

ELABORACIÓ

En primer lloc netegem i tallem en bastons l'albergínia. Li afegim sal gruixuda i la posem en una cassola per a preparar-la al vapor durant 20-25 minuts a foc mitjà. Mentre transcorre aquest temps tallarem finament dos alls i una miqueta de gingebre sense pell. Afegim aquests ingredients a una paella i deixem a foc lent durant 8 minuts sense deixar que arribe a fregir.

Una vegada tenim l'albergínia al punt la retirem a un recipient i la deixem que es tempere. Hi afegim part de la mescla de l'oli i el gingebre. Finalment, a un bol, hi afegim els brots, les tomaques cherry confitades i el seu suc, i finalment hi incorporem l'albergínia. Arruixem amb la vinagreta i rectifiquem amb sal grossa.

El resultat és una ensalada amb una textura suau i sedosa i sabors molt mediterranis.

A gaudir, amics!

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/ensalada-de-berenjena-al-vapor-con-tomates-confitados-y-vinagreta-de-ajo-y-jengibre/

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad