La LlavorLa Llavor
Sociedad
LA LLAVOR

Equip Roca de la Guàrdia Civil: "Allò que no es denuncia no ha passat"

En l'últim any i mig han repuntat els robatoris al camp per culpa de la situació econòmica. Els seus agents recomanen denunciar sempre

La llavor (18/06/2022)

La llavor (18/06/2022)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1655532803682/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

En La Llavor hem entrevistat un dels agents de l'equip Roca de Llíria. I explica que és necessari denunciar. Que cada denúncia aporta informació que pot ser clau per a evitar altres robatoris i per a recuperar allò que es furta. Els robatoris al camp han augmentat en els últims díhuit mesos. Ho atribueix a la situació econòmica.

Bàsicament es roben productes de temporada i amb un elevat marge. En el cas de Llíria destaquen els robatoris de garrofes. La garrofa, en pocs anys, ha passat de ser aliment per al bestiar a un superaliment amb múltiples aplicacions en la indústria alimentària i també en la indústria cosmètica. Així, en poc de temps ha passat de valdre pocs cèntims a fregar els dos euros per quilo. També han augmentat els robatoris de ferramentes, eines, maquinària i metalls de les instal·lacions de reg.

L'agent recomana, en cas de sorprendre els lladres, evitar l'enfrontament. En el seu lloc quedar-se amb detalls: matrícules, roba, aparença, tatuatges... que faciliten després la tasca dels agents. Així mateix recomana als agricultors apostar per acords comercials amb garanties legals i evitar "l'encaixada de mans" sobretot amb desconeguts.

I als consumidors els demana trellat. La fruita i la verdura ha de comprar-se en comerços autoritzats. Preus sorprenentment baixos solen ser sinònim de procedència poc clara. A més de perjudicar els nostres agricultors, podem acabar amb problemes de salut en desconéixer la procedència i els tractaments fitosanitaris d'eixos productes.

El Rebost

Calamar a la planxa amb all tendres, faves i blanquet

Calamar a la planxa amb all tendres, faves i blanquet / Santi Hernández

Estem a les portes de l'estiu i la calor apreta. Així que hui vos he preparat una recepta desenfadada ideal per a acompanyar d'un bon vi blanc o rosat. Un calamar planxa que té la seua dificultat per a cuinar-lo. Unes favetes bollides i pelades perquè el color i la textura siga especial. Uns alls tendres i un blanquet (botifarra blanca) que li aporta un puntet gras i contrasta amb el peix i les verdures. La combinació perfecta.

INGREDIENTS

Calamar patagònic mitjà

Faves baby (congelades)

Alls tendres

1 Blanquet

Oli d'Oliva Verge Extra

Sal

PAS A PAS

En primer lloc agafarem un cassó amb aigua i la posarem a bullir. Mentrestant, netejarem el calamar. En la pescateria també ens el poden netejar i així t'estalvies aquest pas. Una vegada l'aigua estiga bollint introduirem les faves al cassó durant dos minuts. La quantitat de faves dependrà de la quantitat que vulgues preparar. Passat el temps les traem i tallem la cocció amb aigua freda i reservem. Ací és on ve la faena. Una a una els llevem la pell i veureu com apareix el cor de la fava amb un color verd intens preciós.

Una vegada tenim totes les faves sense pell, netegem i tallem els alls tendres i en una paella afegim oli d'oliva verge extra on els saltarem. Tallem en xicotets quadres el blanquet i l'introduïm a la mateixa paella. Finalment hi afegirem les faves sense pell i apagarem el foc. Reservem.

Ara tan sols ens queda preparar el calamar. Jo solc utilitzar una paella convencional. M'agraden perquè transmeten la calor de forma molt intensa i és el que realment necessitem. Afegim un bon raig d'oli d'oliva i quan estiga ben calent hi afegim el calamar en xicotetes tandes de quatre o cinc de manera que es marquen bé i no solten massa aigua. Si els hi fiquem tots alhora l'aigua del calamar no permetrà que queden ben marcats i quedaran tirants i amb mala olor. Repetim l'operació fins que els calamars estiguen tots llestos. Rectifiquem de sal.

Per a acabar tan sols ens queda emplatar i gaudir d'aquest platàs que encara que té el seu punt paga la pena provar-lo. Bon profit.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/calamar-plancha-con-ajos-tiernos-habas-y-blanquet/

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad