La LlavorLa Llavor
Actualidad

Arròs: A la sega amb els dits creuats

Malgrat els vaivens meteorològics s'espera una bona collita mentre Andalusia ha reduït dràsticament la zona cultivada i a Extremadura ni tan sols s'ha sembrat

La llavor (17/09/2022)

La llavor (17/09/2022)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1663395032477/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Santos Ruiz, gerent de la Denominació d'Origen Arròs de València, confia en una bona campanya. El preu ha augmentat, se situa ara per damunt dels quaranta cèntims el quilo d'arròs amb corfa, i la resta de zones productores espanyoles han patit molt la sequera. Andalusia ha sembrat molt menys arròs, i a Extremadura ni tan sols s'ha sembrat. Però ací tampoc ens hem deslliurat d'una meteorologia extremada. Ací ha sigut clau que l'arròs es trobe al parc de l'Albufera, que és un aiguamoll protegit.

Les pluges de la primavera van provocar que se sembrara amb diverses setmanes de retard. No obstant això, un estiu inusualment càlid ha provocat que la sega arribe al seu temps en algunes varietats. La pregunta que es fa Santos Ruiz és com afectarà a la planta tot eixe procés. Ruiz afirma que, més enllà de la climatologia, el gran problema de l'arròs és Europa. La PAC, la Política Agrària Comuna, canvia les regles del joc cada cinc anys. Això impedeix planificar a mitjà o llarg termini un cultiu que depén de les ajudes europees.

Encara amb tot l'anterior sobre la taula, Santos Ruiz és optimista i convida a tots a la novena festa de la sega en el Port de Catarroja. Torna després de la pandèmia amb moltes ganes de mostrar a tots els valencians les particularitats d'un cultiu paradoxalment molt desconegut. A Catarroja, els valencians podran veure com es cultiva, quin és el procés, com és l'entorn, com la sega...

A més, 'De Temporada' explica les novetats de la nova temporada. I cuinem amb Santi Hernández i tastem un vi amb Manuela Romeralo.

EL REBOST

ENSALADA DE PASTA

Ensalada de pasta / Santi Hernán

L'ensalada de pasta ha sigut l'opció més refrescant i nutritiva d'aquest estiu tan calorós. Una ensalada de pasta en la qual hem pogut introduir infinitat d'ingredients, i aquesta és la seua riquesa. En aquesta ocasió a la pasta li he incorporat ou dur, tonyina, dacsa, palets de cranc i maionesa amb un toc de wasabi. El resultat és més que acceptable i amb el toc picant li donem una miqueta de Rock&Roll al plat, que sempre li ve bé.

INGREDIENTS

Pasta de colors al gust

1 ou

1 llanda de tonyina

1 llanda xicoteta de dacsa

4 palet de cranc

1 cullerada sopera de maionesa

un poc de wasabi

Sal

Oli d'oliva verge extra

ELABORACIÓ

Bullim la pasta el temps que marca el fabricant amb un poc de sal. Quan estiga al punt la posem a remulla per a refrescar-la, tallar la cocció i evitar que estiga massa blana. Li afegim un ou dur tallat i finament la tonyina, la dacsa i el surimi tallat finament. Afegim una cullerada de maionesa i un poc de wasabi de manera opcional. Removem i hi afegim un poc de sal i oli d'oliva verge extra.

El resultat és fantàstic.

Ací tens la recepta original http://www.unarecetaunrecuerdo.com/ensalada-de-pasta/

El vi a La Llavor

La sommelier Manuela Romeralo ens parla del vi 'Berandía 2019', del celler Baldovar 923.

Berandia, de bodegas Baldovar 923 / Baldovar 923

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad