Política

L'advocat de la defensa sol·licita l'absolució dels acusats del cas Alqueria

Manolo Mata recorda que "el primer dia es va absoldre a una persona que estava acusada pel mateix que la resta" i afirmava que "no sé que fem ací asseguts"

GRAFCVA8494. VALENCIA, 19/09/2022.- Imagen del interior del juicio del caso Alquería .EFE/ Manuel Bruque / Manuel Bruque EFE

Ontinyent

Ahir va finalitzar la primera setmana del juí pel cas Alqueria. A partir del dilluns que ve es reprendrà la sessió ja amb la les declaracions dels acusats, entre ells s’espera que l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, a no ser que el jutge accepte eixa petició per declarar al final.

La primera setmana ha servit per exposar les defenses, entre elles les de l’advocat i ex portaveu del PSPV a les corts, Manolo Mata, qui exerceix com a defensa de dos dels acusats i que en la seua participació aquesta setmana ha criticat durament l’inici del cas, afirmant rotundament que que “el fiscal va actuar de manera deliberada contra Jorge Rodríguez quan aquest era President de la Diputació de València, així com de la resta d’acusats” .

Mata acusava al fiscal de buscar per a Alqueria un jutge concorde als seus propis interessos, ja que va signar la denúncia però no la va presentar fins que l'instructor de la causa va estar de guàrdia. Un jutge procliu als seus interessos, que li permetera fer una instrucció tendenciosa. Explica “van passar molts dies des de que es signa fins que es presenta al jutjat d’instrucció número 19”.

Mata ha parlat de "inquisició general" i ha qüestionat el propi origen de la causa. El cas Alqueria és, en la seua opinió, una investigació "merament prospectiva" en la qual no s'indaga en fets concrets, sinó que es produeix una "constant cerca de suposats delictes". Com a exemple, ha esmentat que es van sol·licitar "totes les titularitats dels investigats" per si "pogueren haver comés altres delictes amb els sous que van percebre de Divalterra".

El propi Mata sol·licitava l’absolució dels acusats. Ara serà la secció primera de l'Audiència Provincial de València resoldrà dilluns les peticions dels advocats dels acusats del cas Alqueria. El tribunal, després d'escoltar a totes les parts, va decidir resoldre el dilluns les qüestions prèvies i, en cas de no haver canvis, eixe mateix dia començaran a declarar els acusats en aquest procediment.

El lletrat ha reclamat que s'absolga els acusats després que dilluns s'anticipara l'absolució d'un d'ells, apuntant que “la perplexitat de les defenses és tremenda. Les acusacions van retirar l'acusació a una persona que està en les mateixes condicions que la resta que es troba en la banqueta. Què fem ací?", s'ha preguntat, al mateix temps que ha al·legat vulneració del dret de defensa i de la presumpció de la innocència. Si no ocorre, ha sol·licitat que la causa torne a instrucció.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00