Política

Ricard Gallego nega al juí haver tingut capacitat de decisió als contractes de Divalterra

El cap de gabinet de Jorge Rodríguez va declarar ahir davant del jutge al cas alqueria

Ricard Gallego, al fons, durant l'etapa a la Diputació de València / Europa Press

Ontinyent

Ricard Gallego, que va ser cap de gabinet de Jorge Rodríguez en la Diputació de València i ho és actualment en l'alcaldia d'Ontinyent, negava aquest dimarts haver tingut cap capacitat de decisió en els contractes d'alts càrrecs de l'empresa pública provincial Divalterra, la legalitat de la qual es qüestiona en el cas Alqueria.

L'Audiència de València ha acollit la quarta sessió del judici del cas Alqueria, la segona en la qual declaren els processats, per suposats delictes de malversació i prevaricació arran d'una presumpta simulació de contractes d'alta direcció en Divalterra.

Igual que va fer aquest dilluns Rodríguez, els processats que han declarat aquest dimarts han optat per respondre únicament a les preguntes dels seus advocats, de manera que no s'han pogut escoltar les preguntes del fiscal anticorrupció ni les de les acusacions que exerceixen el PP i Acció Cívica.

Gallego també s'ha presentat com un desconeixedor del funcionament de l'administració pública, i ha explicat que les seues principals obligacions eren les àrees de protocol i comunicació, sense cap càrrec en l'empresa pública Divalterra, l'antiga Imelsa.

Per tant, ha explicat que no tenia obligació d'acudir als consells d'administració d'aquesta empresa pública, encara que a vegades ho feia sense participar en cap decisió d'aquest.

En relació a les contractacions de diversos directius per a aquesta empresa pública, ha assenyalat que no va tindre constància fins a 2018 de l'existència d'informes contraris a aquestes.

També va tindre lloc ahir la primera declaració de l’ontinyentí Manuel Reguart, qui va recalcar que no coneixia a cap de les persones contractades en 2015, que no va participar en la selecció de candidats, ni va aportar cap currículum i ha assegurat que en les conservacions per whatsapp intervingudes ell sempre parlava de perfils, de capacitació i d'experiències, no de noms.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00