La LlavorLa Llavor
Sociedad
La Llavor

Pedro Reig (ASUCOVA): "El marge de la Generalitat per a contindre la inflació és mínim"

El president de l'associació de supermercats valencians afirma que hi haurà acord i que finalment hi haurà un bo social per a les famílies que pitjor ho estan passant pagat amb diners públics perquè "és l'única solució"

La Llavor 18/03/2023

La Llavor 18/03/2023

30:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1679124151934/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

València

Ni la Generalitat ni els supermercats tenen capacitat de frenar la inflació. La pujada dels preus depén de factors externs que limiten a diners públics qualsevol iniciativa per a ajudar els més desfavorits. Ho ha dit en La Llavor Pedro Reig, president d'ASUCOVA, l'Associació de Supermercats de la Comunitat Valenciana. Això no significa que no hi haja acord amb la Generalitat. L'acord arribarà i hi haurà una ajuda en forma, suggereix Reig en la SER, de bo mensual d'entre 30 i 40 euros que els supermercats canviaran... Res més. I, a més, per temps limitat.

Perquè afirma Reig que la inflació i els factors que la provoquen escapen a la seua capacitat. Insisteix en que han pagat més als agricultors, més a la indústria... però que els costos cal assumir-los i que la llei de competència i la llei de la cadena alimentària estan per a complir-se. Tampoc creu Reig que el govern d'Espanya puga aportar poc més que pegats puntuals. En eixe sentit, defensa que l'IVA s'hauria de baixar més i per a més productes. Explica que si no haguera baixat la inflació hauria pujat molt més. També reclama que tots els sectors que composen la cadena alimentària siguen considerats estratègics. I si no poden ser tots, almenys el comerç, "com en la pandèmia"... Perquè "el que necessita el comerç és menys regulació i més llibertat". I va més enllà, el sistema proposat a França, el de limitar els preus, és fum. És una operació de pur màrqueting.

Reig ha explicat en La Llavor com es fixen els preus i com actua cadascuna de les baules de la cadena alimentària.

Pots escoltar ací l'entrevista completa a Pedro Reig:

Pedro Reig (ASUCOVA)

19:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1679054582849/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

És impossible, afirma Reig, que hi haja acord entre els més de 2.000 operadors comercials que hi ha a la Comunitat Valenciana. I és molt gràfic quan afirma que "una pujada de pocs cèntims suposa perdre un client". Per això mateix ha llançat també un missatge clar als productors. Com ja va dir aquesta setmana el director general d'Anecoop, Joan Mir: "El minifundisme és un problema enorme per al potent sector agrari valencià". "A Andalusia", explicava Reig, "hi ha més dimensió (explotacions més grans) que poden oferir qualitat a menor preu. Això cal canviar-ho".

El Rebost: fesolada

Possiblement, un dels plats més senzills de preparar que hem fet a La Llavor. Posa a remulla els fesols i pràcticament es fan a soles. Escolta ací la recepta.

El Rebost: fesols

El Rebost: fesols

03:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1678795431820/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

FESOLS BLANCS. CONSERVANT LA TRADICIÓ (per Santi Hernández)

Si hi havia una cosa senzilla que preparava ma mare eren els fesols. Uns fesols que eren molt típics sobretot fa alguns anys. Són uns fesols que no porten xoriço, ni cansalada ni cap sofregit. Recorde que era costum quan hi havia un comiat de solter, per exemple o en els sopars de les colles d'amics o quan anava amb els recol·lectors de taronja. De primer hi havia fesols amb oli i un toc de vinagre, i de segon embotit amb creïlles i samfaina. Un clàssic del segle XX que recorde amb molt d'afecte i una certa nostàlgia.

Hui vos prepararem eixos fesols que amb quatre ingredients adquireixen un rang superior. Vos conte:

INGREDIENTS (per a 4 persones)

Fesols blancs 80 g per persona

1 cabeça d'alls

1 fulla de llorer

Oli d'Oliva Verge Extra

Sal

Vinagre

1 ceba (opcional)

PROCÉS

El procés és senzill encara que requereix el seu temps. En primer lloc deixarem els fesols a remulla la nit anterior. L'endemà en l'olla de pressió hi tirem un raig d'oli d'oliva i sofregim una cabeça d'alls. Hi incorporem aigua, la fulla de llorer, la ceba i els fesols (dos dits per damunt) amb un pessic de sal.

Deixem que agafe temperatura l'aigua i quan isca una bromera per damunt la llevem amb l'ajuda d'una desbromadora. Tanquem l'olla exprés i deixem que xiule durant uns 35-40 minuts. Retirem del foc i quan estiga temperada obrim i ja estarà llesta per a servir.

Tan sols hem d'afegir-li oli d'oliva verge extra i vinagre al gust.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/alubias-blancas-conservando-la-tradicion/

De temporada: conill

En alguns indrets es consideren com una mascota. Ací utilitzem el conill en els plats més tradicionals. Coneixem les característiques d'aquesta carn.

De temporada: conill

De temporada: conill

05:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1678960404713/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vi La Llavor: Bassus Finca Casilla Herrera

Bodegas Hispano-Suizas acaba de presentar una de les seues novetats de la temporada. Amb Manuela Romeralo coneixem el vi Bassus Finca Casilla Herrera.

Vi La Llavor: Bassus Finca Casilla Herrera 2019

Vi La Llavor: Bassus Finca Casilla Herrera 2019

04:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1678968546043/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad