Sociedad

Un dels actes més especials en record de Nino Bravo arribarà en 2024

Des de fa quasi un any es va sol·licitar que s'emetera un segell amb la cara de l'artista i per fi s'ha respost positivament

La família de l'artista acaba de rebre la notificació oficial per part de l'organisme encarregat de decidir els motius dels segells de Correus a Espanya: «La Comissió Filatèlica de l'Estat, en la seua reunió celebrada el dia 23 de juny de 2023, va aprovar la petició d'emissió d'un segell de correu dedicat a #NinoBravo. Per tant, la seua sol·licitud, queda inclosa en la programació d'emissions de segells de correu i altres signes de franqueig per a l'any 2024».

La Generalitat, Les Corts Valencianes i l'Ajuntament d'Aielo de Malferit van declarar 2023 com a «Any Nino Bravo» en complir-se 50 anys de la defunció de l'artista, com a homenatge oficial al llegat musical i sociocultural que va deixar en la seua terra, on se'l considera la veu més representativa del patrimoni musical valencià del segle XX. Des d'aqueix moment s'han organitzat una innombrable quantitat d'activitats entorn de la seua figura, des de concerts i exposicions fins a trens temàtics, presentacions de llibres, documentals o concursos de veus. Sense anar més lluny, el pròxim 8 d'octubre, l'Ajuntament de València té previst nomenar-li fill adoptiu de la ciutat.

Un dels homenatges més demandats i que (fins ara) no havia tingut una resposta oficial era l'emissió d'un segell postal commemoratiu. El mes de setembre passat, la família i el biògraf de l'artista van remetre una sol·licitud formal a la Comissió Filatèlica de l'Estat sustentada en què el llegat musical de Nino Bravo, "al llarg de les ultimes 5 dècades, ha sigut motiu d'admiració, record i inspiració per a les noves generacions i artistes del nostre país, demostrant que la seua obra forma part de l'imaginari col·lectiu espanyol i una part molt important de la nostra cultura musical». A aquesta petició inicial, que ja comptava amb el suport de l'Agrupació Filatèlica i Numismàtica de Calp, es van sumar successivament l'Ajuntament d'Aielo de Malferit, l'Ajuntament de Villarrubio i l'Ajuntament de València. En les xarxes socials vinculades amb el cantant de «Un bes i una flor" també va ser recolzada per milers dels seus seguidors, que sol·licitaven aquest record filatèlic per a Nino.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00