Directo

CONGRESO DE EEUU El Congreso de EEUU expulsa al republicano George Santos, el político imputado por 23 delitos que mintió sobre su currículum y su vida

Hora 14 AlcoyHora 14 Alcoy
Sociedad
MIG ANY 2023

La Filà Magenta guanya l’olleta d’or

La formació mora aconsegueix el primer premi de l’edició 50 del concurs gastronòmic i la Filà Cruzados obté el segon premi

Alcoi

La Filà Magenta ha guanyat l’edició 50 del concurs d’olleta del Mig Any d’Alcoi. El jurat ha decidit que el tradicional plat cuinat per les festeres d’aquesta formació mora ha estat el millor dels 28 presentants. Sara Gómez i Sonia Bardisa han pujat fins al Templet de la Glorieta per agafar, de mans de Sant Jordiet, el gran plat ceràmic que acredita que han aconseguit la màxima distinció del certamen convocat per l’Associació de Sant Jordi i que compleix 50 edicios. Han rebut el reconeixement, acompanyades pel representat de la filà Marius Ivorra, i molt emocionades.

El secretari de l’Associació de Sant Jordi, Pau Acosta, també ha anunciat que les persones encarregades d’avaluar els plats d’olleta han decidit atorgar el segon premi a la Filà Cruzados. Nacho Boyero, fester dels Creuats, i Javier Torregrosa, primer tro de la filà, han rebut el plat ceràmic amb la inscripció de la segona posició del certamen d’aquest 2023.

La Filà Cruzados ha aconseguit el segon premi de l'edició 50 del concurs d'olleta del Mig Any d'Alcoi. / Ajuntament d'Alcoi

Un concurs que va nàixer en 1972 amb la participació d’11 filaes i, restant que a l’any 2020 no es va celebrar per la pandèmia del coronavirus, en aquest octubre ha arribat a eixe aniversari d’or i amb la implicació de les 28 filaes.

La resolució del certamen ha estat el punt àlgid a un matí farcit de bon ambient a La Glorieta. Des de primera hora, els festers han anant arribat al jardí municipal per seguir com anaven cuinant-se les olletes, xerrar amb les amigues o amics o formar al compàs dels pasdobles, marxes cristianes i mores.

Està sent una celebració amb accent especial per al càrrecs festers de 2024. Ràdio Alcoi ha compartit amb ells alguns minuts per preguntar-los com anava el ritme en aquest dissabte en què s’inicia el compte enrere per al 20 d’abril, quan facen la seua entrada a la vila d’Alcoi.

Així, hem tingut el testimoni de Jordi Peidro, capità moro de la Filà Mudéjares; Dani Cano, capità cristià de la Filà Alcodianos i el seu rodella Nicolás Cano; Santi Castelló, alferes cristià de la Filà Aragonesos i Toni Navarro, mossèn Torregrosa; Kiko Cano, alferes moro de la Filà Abencerrajes i Mauro Abellán, Sant Jordiet de la Filà Judios.

Els cuiners de la Filà Maseros, Gilberto i Carlos, també ens han contat com anava la cocció dels fesols i la carn i l’alcalde, Toni Francés, i el regidor de Festes, Jordi Martínez, han expressat com estava anant aquest esdeveniment que, aquest any, tenia la novetat de traslladar el concurs d’olleta al migdia i les entradetes que seran protagonistes aquesta vesprada. Tot per anunciar que a Alcoi resten sis mesos perque arriben els moros i cristians.

Un Mig Any que poden tornar a gaudir amb el vídeo realitzat per Gonzalo Belenguer.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00