La LlavorLa Llavor
Sociedad

Fernando Medina, vocal del Cava de Requena en el Consell Regulador: "Cal humanitzar la botella de cava"

Vençuda la campanya del nom, al Cava de Requena li queda molt per fer en matèria de promoció perquè "cal seduir, no convéncer"

La Llavor 10/02/2024

La Llavor 10/02/2024

30:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1707476168805/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Fernando Medina és viticultor i vocal del Cava de Requena en el Consell Regulador i està convençut que a partir d'ara en vendran més, però també és conscient de les coses que queden per fer. Ell és partidari d'"italianitzar" la promoció. Es fixa en la Toscana. Allí la viticultura forma part de la vida i se la coneix en tot el món. Ell aposta per emprendre ara eixe camí, el camí d'humanitzar el cava.

Preocupat pel canvi climàtic i la prolongada sequera, també considera que això pot tindre la seua part positiva. "En fer més calor puja el consum de vins espumosos", explica, i això han d'aprofitar-ho.

Medina no descarta que la decisió de publicar en el BOE la resolució que permet nomenar el cava de Requena així, no haja sentat bé en el Consell Regulador, però ho entén. Considera que el govern d'Espanya, que va fer costat al lobby del cava català en el seu litigi contra la denominació Requena, publicant en el BOE eixa resolució evita temptacions d'allargar el problema judicial i el resol.

És conscient que això pot ser interpretat com una imposició des del Consell que, de moment, s'ha limitat a informar de l'ocorregut als membres però que encara no ha aprovat formalment la nova denominació. Este mes ha de reunir-se el Consell i aprovar-lo.

El Rebost: flamet

El Rebost: flamet

El Rebost: flamet

07:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1707213756066/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Estem davant d'un dels dolços més clàssics de la nostra gastronomia nacional. El flamet és un àpat exquisit. Eixa dolçor i eixa textura tan suau fan d'este dolç unes postres exquisides. Així que vos he volgut preparar la recepta seguint les recomanacions del meu amic Germán, del Restaurant La Penya del Campello, on el preparen amb gran perícia des de fa més de quaranta anys. El podeu preparar en el format que més pràctic siga per a vosaltres. Jo he preparat la recepta en format familiar i individual. Tu tries.

INGREDIENTS

8 rovells d'ou

Per a l'almívar:

500 g de sucre

500 ml d'aigua

Per al caramel:

100 g de sucre

3 cullerades soperes d'aigua

3-4 gotes de llima espremuda

PROCÉS

Preparar el flamet és senzill. En primer lloc precalfarem el forn a 180 °C. Seguidament prepararem l'almívar. Posarem en un cassó el sucre i l'aigua i bollirem durant uns 10 minuts a foc fort fins que vegem amb la cullera que està en el punt de bri (apareix un fil amb l'almívar).

Mentre l'almívar adquirix el punt desitjat, prepararem el caramel. En un altre cassó posarem el sucre, tres cullerades d'aigua i unes gotes de llima a foc mitjà. Deixem que bulla fins que agafe un color marró clar. Traurem del foc i l'abocarem sobre el recipient on prepararem el flamet.

En un altre recipient separarem els rovells de les clares i quan l'almívar estiga llest i temperat l'anirem abocant sobre els rovells sense deixar de remoure. Colem la mescla sobre el recipient on tenim el caramel i el posarem al bany de maria sobre una hora a 180 °C.

Deixem que es tempere durant una hora i ho posarem tot al frigorífic fins que estiga fred. I d'esta manera ja tindrem llest este mos exquisit.

Ací tens la recepta original: https://unarecetaunrecuerdo.com/tocino-de-cielo/

De temporada: cava

De temporada: cava de Requena

De temporada: cava de Requena

05:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1707407927028/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00