Política

Important reunió entre l'Ajuntament i la Conselleria per posar solucions a la problemàtica de les casetes il·legals

Jorge Rodríguez i Óscar Borrell van sol·licitar la flexibilització de la normativa i des de Conselleria es va afirmar que es té previst fer-ho aquesta legislatura

Entrevista a Óscar Borrell. Reunió amb conselleria per tractar de legalitzar les casetes il·legals d'Ontinyent

Entrevista a Óscar Borrell. Reunió amb conselleria per tractar de legalitzar les casetes il·legals d'Ontinyent

03:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1711109438_936_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent, amb l’alcalde Jorge Rodríguez i el regidor de territori Óscar Borrell al capdavant, ha tingut una important reunió amb el Director General d’Urbanisme Miguel Ángel Ivorra, una reunió en la qual des del govern municipal sol·licitaven a la Generalitat Valenciana a flexibilitzar la normativa per legalitzar les construccions als disseminats de tota la Comunitat Valenciana.

En el cas d’Ontinyent açò afecta especialment, ja que recordem hi ha moltes casetes declarades il·legals i que en el cas que s’acceptara aquesta petició d’Ontinyent a la Conselleria d’Urbanisme, es produiria la legalització de les construccions que fa molts anys van anar apareixent i es faria compatible la solució dels problemes dels particulars i la protecció al medi ambient en un marc d’ordenació del territori.

El regidor de territori ens comentava que “un plenari de 2022 ja va aprovar per unanimitat una declaració institucional que instava a la Generalitat Valenciana a impulsar els canvis normatius necessaris per poder permetre la legalització de pert de les vivendes del disseminat totes les situacions que es plantegen al sòl no urbanitzable”, a banda recordava que “abans es construïa d’eixa forma, sense demanar permisos, en zones sense desaigües i que produïen contaminacions i alteracions d’aqüifers i deficiències del dissaminat

El regidor ens contava en primícia el que es va parlar en eixa reunió on comentava que “vam instar a la Conselleria a flexibilitzar la normativa de la LOTUB que està aprovada per legalitzar les construccions i poder col·locar Sistemes d’enllumenat, de depuració, de plaques fotovoltaiques, etc,” i matisava que “si tot això estiguera dins de la normativa el que faria que la gran majoria del disseminat tinguera una cobertura legal que en el cas de no canviar la normativa, no tenen”, i recordava que “la normativa sols es pot canviar des de les corts valencianes”

Recordava el regidor que amb aquesta petició “el que volem és aconseguir que gràcies als canvis legislatius pugam assolir aquest canvi i amb sistemes de depuració, llum i aigua no sols miraríem per a les persones, sinó també pel medi ambient”. Afirmava el regidor que “el Director General ens va comentar que sí que tenen previst portar-ho a terme durant aquesta mateixa legislatura, pel que podrien legalitzar-se molt prompte”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00