Política

La Diputació de València aprova els 1.2 milions d'euros per ajudar als municipis afectats per l'incendi de Montitxelvo

La vicepresidenta primera Natàlia Enguix ens ho ha explicat a Ràdio Ontinyent on ha aprofitat per atacar durament a PSPV i Compromís per "no votar a favor d'ajudar als pobles"

Entrevista a Natàlia Enguix. Parla sobre les ajudes als municipis afectats per l'incendi i del Pla Obert de la Diputació

Entrevista a Natàlia Enguix. Parla sobre les ajudes als municipis afectats per l'incendi i del Pla Obert de la Diputació

12:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1711541288_286_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

El ple de la Diputació de València ha aprovat l'assignació d'1.186.366,77 euros per a actuacions en la superfície afectada per l'incendi de Montitxelvo, que va afectar més de 2.300 hectàrees de les comarques de la Vall d'Albaida i la Safor el mes de novembre passat.

El Pla d'Emergència de Montitxelvo inclou actuacions de restauració ambiental a Ador, Alfauir, Castellonet de la Conquesta, Lllocnou de Sant Jeroni, Potries i Vilallonga, a la comarca de la Safor; i Aielo de Rugat, Montitxelvo i Terrateig, a la Vall d'Albaida.

D'acord amb l’Informe sobre l'impacte de l'incendi forestal de Montitxelvo, 2023, redactat pel Centre d'Estudi Ambientals del Mediterrani (CEAM), els treballs a realitzar en coordinació amb els servici forestals de la Generalitat, es concretaran, principalment, en la millora dels camins i pistes forestals i d'accés; prevenció de caiguda de troncs en les zones urbanes: trituració dels peus dels arbres morts talats per a la generació d'encoixinament sobre el sòl; construcció de xicotets murs (fajinas antierosió) per a la retenció del sòl en vessants i de murs majors (albarrades) en vessants, barrancs i bancals; reparació dels murets de pedra dels bancals afectats; extracció de peus d'arbres morts talats o caiguts; tractaments de millora de l'arbratge supervivent i construcció d'infraestructures per a foment fauna silvestre com ara basses, abeuradors o refugis.

Una actuació que es portarà a terme amb el vot dels partits de l’equip de govern (PP i Ens Uneix), el vot a favor del grup VOX i l’abstenció de PSPV-PSOE i Compromís. Un fet que ha criticat la pròpia Natàlia Enguix.

Pla obert de la Diputació de València

La vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natàlia Enguix, ha instat els alcaldes i alcaldesses de la província a “transformar els pobles i ciutats amb projectes innovadors, generant espais més humans, sostenibles i igualitaris i centrant els recursos en iniciatives que aporten valor afegit”. La responsable provincial de Cooperació ha mostrat així la seua satisfacció per l'aprovació definitiva de les bases del nou Pla Obert d’*Inversions en el ple de març de la Diputació.

Enguix ha destacat les xifres del major programa inversor de la Diputació amb 350 milions d'euros per a municipis i mancomunitats en els pròxims quatre anys, i ha agraït l'esforç i el treball de l'equip de Cooperació “per haver transformat en poc temps un pla tan ambiciós per a millorar la seua eficiència, que les xifres es transformen en projectes i els projectes en obres executades”. “Això suposarà que els municipis no hauran de retornar ni un sol euro a la Diputació”, ha afegit la vicepresidenta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00