Salud y bienestar

La Vall d'Albaida es posa 'En moviment' gràcies a la Mancomunitat

Es tracta d'un programa que estableix un sistema de prescripció de l’activitat i exercici físic orientat a la salut

Foto recurs d'una activitat / Mancomunitat Alcoià-Comtat

Ontinyent

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida s’ha adherit al conveni de col·laboració subscrit amb la Conselleria de Sanitat i Salut Pública i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per a la posada en marxa del programa “En Moviment” que estableix un sistema de prescripció de l’activitat i exercici físic orientat a la salut des dels centres d’Atenció Primària a persones inactives o amb patologies.

Aquest acord preveu que s’implante progressivament el programa des dels centres sanitaris per a la pràctica de l’esport, en els municipis adherits que pertanyen a la Mancomunitat de la Vall d’Albaida; Aielo de Rugat, Beniatjar, Benicolet, Otos, Ràfol de Salem, Rugat, Salem i Pinet. Serà en les instal·lacions esportives d’aquests municipis on es traslladaran el personal tècnic especialitzat i es dirigirà l’activitat física acordada per a cada pacient de forma personalitzada.

El President de la Mancomunitat, Ismael Sanvíctor, ha destacat la importància de “cooperar i col·laborar per a posar en marxa iniciatives que contribuiran a millorar la qualitat de vida dels habitants de la comarca, evitar el sedentarisme i fomentar hàbits saludables com és l’activitat física amb programes supervisats per professionals, i fer-ho de la ma del servei públic sanitari per aconseguir una millor salut”.

Així, la Mancomunitat pretén implantar aquest sistema en la comarca, i aquesta primera edició ha decidit proposar-ho als municipis de menys de 1.000 habitants, ja que la Vall d’Albaida majoritàriament es compon de municipis menuts. Com a pas previ, s’ha adherit al conveni, i posteriorment ha optat al finançament parcial del pla, que ofereix la Generalitat Valenciana, amb Fons Europeus, mitjançant la convocatòria anual de la subvenció.

En aquest sentit, ha afegit Ismael Sanvíctor que “està comprovat científicament que els beneficis de practicar esport i dur a terme diàriament activitat física, redueix el risc de patir malalties, millorant la salut, i per això es necessari que posem totes les ferramentes i facilitem des de les administracions públiques la seua implantació amb mesures de coordinació, seguiment i valoració dels resultats”.

Al llarg del mes de març s’ha iniciat aquest pla, fent un reconeixement de les instal·lacions i una primera presa de contacte entre l’empresa adjudicatària Nutrifit Salud i Entrenamiento i els responsables dels municipis, així com de l’equip sanitari. Un començament molt exitós que preveu tindre un llarg i atractiu futur. Està previst que en el mes d’abril s’inicie el calendari d’activitats dirigides.

Des de la Mancomunitat es vol donar les gràcies als ajuntaments que s’han adherit a aquest innovador programa: Ajuntament d’Aielo de Rugat, Ajuntament de Beniatjar, Ajuntament de Benicolet, Ajuntament d’Otos, Ajuntament de Pinet, Ajuntament de Ràfol de Salem, Ajuntament de Rugat i Ajuntament de Pinet, per apostar per la salut preventiva i confiar en els i les preparadores físics formats en entrenament per a persones sedentàries i amb patologies. Així com agrair al @colef_cv per la iniciativa i per donar-nos assessorament en tot moment. A la FVMP i a la Direcció General d’Esport.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00