Sociedad

Arriba una nova edició de la Setmana Pedagògica d’Ontinyent

Des del 15 i fins al 19 d’abril se succeiran activitats que acabaran amb la Fira de l’Estudiantat

Ferrán Gandia durant la presentació de la Setmana Pedagògica d'Ontinyent

Arriba una nova edició de la Setmana Pedagògica d’Ontinyent, però no una edició qualsevol, sinó en la que se celebra el 90 aniversari de la primera edició enregistrada, que data de 1934 quan l’actual campus, antic col·legi Lluís Vives va acollir eixa edició.

En aquesta huitena edició hi haurà tot tipus d’activitats, quasi totes elles a l’Aula Magna del Campus Universitari. Les primeres seran el pròxim dilluns a les 18:00 amb la conferència inaugural ‘La identitat cultural. La transmissió des de l’escola del sentit de pertinença’, que anirà a càrrec de l’Ontinyentina Tudi Torró. Sols una hora després, a les 19:00 tindrà lloc la presentació de la reedició del llibre de Nicolau Primitiu, ‘La llengua valenciana a l’escola’, que anirà a càrrec de Manuel Requena Collado.

Tant dimarts com dimecres a les 18:00 tindrà lloc la mostra de projectes d’innovació dels centres d’Ontinyent. Sis centres cada dia exposaran els seus projectes educatius. A banda, el dimarts a les 9 del matí tindrà lloc la presentació del ‘Pla Municipal d’Absentisme’, que ha realitzat la Comissió Tècnica Municipal d’Absentisme i va dirigida a equips directius i equips d’orientació. D’altra banda el dimecres a les 18:30 tindrà lloc l’Escola de Famílies on es mostraran les tendències d’ocupabilitat i qualificació professional en el territori, una jornada organitzada per ACTAIO. Aquest últim acte tindrà lloc a la Sala Gomis.

Els principals actes dirigits a estudiants no es realitzaran a l’Aula Magna del Campus

Respecte a les principals activitats dirigides als estudiants, no es realitzaran al Campus, sinó a distints espais. El congrés de ciència jove serà el dijous 18 d’abril entre les 9 i les 13:30 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent, una activitat organitzada pels departaments de Biologia i Geologia dels distints instituts públics d’Ontinyent (Jaume I, Estació i Pou Clar).

Pel que respecta a l’acte principal de la Setmana Pedagògica serà també el que tanque les activitats. La plaça de la Concepció acollirà divendres de 9 a 14:00 una nova edició de la Fira de l’Estudiantat on hi haurà fins a 26 estands d’educació secundària de les comarques centrals a banda de distints estands que arribaran d’ACTAIO, de centres de persones adultes o de formació professional, inclòs la Direcció General d’FP que també tindrà el seu estand entre moltes altres.

Homenatge a professors i mestres jubilats.

Com cada edició, la Setmana Pedagògica també servirà per retre homenatge als mestres i professors que es van jubilar durant el curs anterior, en aquest cas durant el 2022/23. En aquest cas son 10 els mestres o professors als que se’ls retrà un reconeixement i se’ls entregarà un diploma com el que es pot veure en la fotografia. Ells son:

Francisco Egea i Jesús Ramón Insa del CEIP Vicent Gironés; María Isabel Gregorio del CC La Pureza; Ana Palma del CEIP Lluís Vives; Eduard Armiñana de l’IES Pou Clar; Angelines Ureña del CEIP Carmelo Ripoll; Rafael Mompó del CC Santa María; Francisco Pascual i Amparo Belda del CC La Concepció; i Inmaculada Pérez de l’IES L’Estació.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00