Hoy por Hoy la Vall d'AlbaidaHoy por Hoy la Vall d'Albaida
Ocio y cultura

L’assaig Irreductibles. Una història de la llengua i de la literatura dels valencians, de l’escriptor Carles Fenollosa es presenta a Ontinyent.

Serà este divendres a l'IES Jaume I a les 7 de la vesprada.

Entrevista a Carles Fenollosa. L'autor de l'assaig Irreductibles, presenta este divendres a Ontinyent la seua obra.

Entrevista a Carles Fenollosa. L'autor de l'assaig Irreductibles, presenta este divendres a Ontinyent la seua obra.

10:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712756050_588_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora

L’assaig Irreductibles. Una història de la llengua i de la literatura dels valencians, de l’escriptor Carles Fenollosa, arriba Ontinyent este divendres 12 d’abril amb una presentació-col·loqui al saló d’actes de l’IES Jaume I (Av. d’Albaida, 23) a les 19:00 h hores, organitzada per la Tertúlia Literària Barataria.

L’obra fa una repassada panoràmica, irònica i provocadora de la història de la llengua i de la literatura dels valencians des de la creació del Regne de València al segle XIII fins als nostres dies, amb una visió global que no deixa de banda la resta del domini lingüístic compartit amb catalans i balears, però que s’escriu per primera vegada amb contundència des d’una perspectiva valenciana. Un viatge fascinant per molts aspectes oblidats del nostre passat i que revisa en part les concepcions establides per Joan Fuster, alhora que proposa la llengua com a element fundacional i eix vertebrador històric del poble valencià, junt amb les seues institucions i la consciència col·lectiva pròpia, vehiculada i promoguda per la seua literatura. De fet, que sense una literatura d’alt nivell i una voluntat social constant la llengua no hauria sobreviscut és una de les grans conclusions del llibre.

Carles Fenollosa ens ha parlat de la presentació que es realitzarà a Ontinyent després d'haver passat per Palma, Barcelona, Madrid i d'altres llocs de la geografia valenciana, escolta l'entrevista clicant al reproductor de la fotografia d'esta notícia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00