Sociedad

La Mancomunitat de La Vall d'Albaida obri una nova edició d'un curs més que exitós

Des de hui vos podeu inscriure, de forma gratuïta, per rebre formació quant a a la prevenció de conductes addictives

Entrevista a Loreto Belda. Nova edició del curs en línia i gratuït d'introducció a la prevenció de conductes addictives

Entrevista a Loreto Belda. Nova edició del curs en línia i gratuït d'introducció a la prevenció de conductes addictives

10:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712920187_644_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida ha obert una nova edició d’un dels cursos més exitosos dels últims temps, el de la introducció a la prevenció de conductes addictives des de la família de la Mancomunitat de La Vall d’Albaida, un curs en línia i gratuït.

Afirmen des de l’ens comarcal que “allò que és promès ha de ser atès, i per això, ja que la passada edició vam haver de tancar inscripcions pel gran nombre de participants i va haver gent que no va poder realitzar-lo, l'obrim novament”.

I és que ens afirmava Loreto Belda, psicòloga de la Unitat de prevenció comunitària de conductes addictives, en una entrevista a Ràdio Ontinyent que “fa tres setmanes acabava la valoració del curs, on els participants ens van donar un feedback positiu i s’havien establert debats. Juntant que la valoració era positiva i que no s’havien pogut inscriure tots els que desitjaven, hem decidit tornar a obrir el mateix curs perquè aquells quee s van quedar fora puguen obtenir els continguts i recursos”.

Respecte al per què no van obrir amb més places afirma que “una part molt important d’este curs és el debat que s’estableix en cadascun dels 3 mòduls i plantejem qüestions i pensem que és àgil i enriquidora, que ens dona una bona resposta a les qüestions sempre que no sigam molts, per això vam posar el límit de 40 que tornem a obrir ara”.

Per poder formalitzar la inscripció heu d’entrar a la plataforma de formació de la Mancomunitat (www.formacio.mancovall.com a partir del hui 12 d’abril i registrar-vos com a usuaris amb les vostres dades. Una vegada registrats a la plataforma ja vos podreu matricular al curs. Si finalitzeu el curs i realitzeu els tres qüestionaris rebreu un certificat d'aprofitament

Els distints mòduls:

S’espera que el dimarts 23 d’abril comence ja el primer dels mòduls. Cada setmana s’obri les els següents mòduls perquè tots els alumnes vaigen al mateix pas i ningú s’avance o es quede enrere. En el primer mòdul es parla dels conceptes bàsics respecte a les adiccions que no es tenen clar. Conceptualitzar les paraules, en definitiva.

La segona setmana se centra en la situació actual amb les dades de consum en la comarca. Ja que pensen que s’ha d’actuar sobre el fenòmen d’ara i no respecte al d’altres èpoques, ja que les substancies canvien, pel que s’ha de conèixer la situació actual.

La tercera setmana s’obri el tercer mòdul, el que dona nom a Estratègies de prevenció de les conductes addictives, es donen pautes per funcionar des de casa, afavorir la comunicació, la paciència i l’autoestima.

Més endavant hi haurà xerrades més específiques respecte a cadascuna de les conductes addictives.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00