Ocio y cultura

L’artista Eduardo Bermejo dona l'obra “Civilizaciones y Culturas” a l’Ajuntament d’Ontinyent

L’obra forma part d’una col·lecció encomanada pel Ministeri d’Assumptes Exteriors per a ser mostrada a l’ambaixada espanyola en Kingston (Jamaica).

Entrevista a Àlex Borrell i Edu Bermejo. Donació d'una obra de l'artista a la ciutat d'Ontinyent.

Entrevista a Àlex Borrell i Edu Bermejo. Donació d'una obra de l'artista a la ciutat d'Ontinyent.

05:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712845033_409_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L’artista Eduardo Bermejo (València, 1984) ha donat la seua obra “Civilizaciones y Culturas” a l’Ajuntament d’Ontinyent. El quadre, la donació de la qual es feia efectiva en un encontre amb el regidor de Cultura, Àlex Borrell, és un llenç pintant amb tinta negra sobre bastidor de pi, amb unes mides de 73x60, que forma part de la col·lecció “Línea Pura de Kingston a España”, una sèrie de 18 quadres encomanada pel Ministeri d’Assumptes Exteriors per a ser mostrada a l’ambaixada espanyola en Kingston (Jamaica), que va ser exposada el passat mes de desembre al Centre Cultural Caixa Ontinyent.

Àlex Borrell agraïa la donació d’un artista “que està tenint cada volta més difusió amb les seues obres, que tenen amb un caràcter clarament humanista. Pintures com les d’esta sèrie, que relaten sentiments i valors i que va pintar en els anys de pandèmia amb l'objectiu de promoure i establir relacions entre les diferents cultures i països”.

Tal com assenyala l'expert i crític Francisco Javier Andreu, la sèrie “Línea Pura” “aposta per la senzillesa de la línia pura de dibuix, en un viatge introspectiu carregat de sensibilitat i gust per la forma, que desestima la cosa superficial de la imatge de consum per a anar a l’essència”, tractant de reflectir estats d’ànim i sentiments on tots els éssers humans ens veiem reflectits”. A més de Jamaica, Bermejo ha exposat en l'àmbit internacional en nombroses galeries i espais de ciutats com Burdeos (França) Munich (Alemanya) Tokio (Japó) o Milà (Itàlia), entre d’altres.

Eduardo Bermejo va passar este dijous pels estudis de Ràdio Ontinyent junt amb Àlex Borrell. Tots dos van participar en el Hoy por hoy Vall d'Albaida. Escolta l'entrevista clicant al reproductor que apareix a la fotografia de la notícia.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00