Sociedad

Alçat el secret de sumari del cas de la redada de la Vila a Ontinyent

Ja es coneixen tots els detalls sobre l'operació que va sorprendre a la ciutat

Espai on vivia la menor a Ontinyent

Agents de la Policia Nacional han detingut a Ontinyent a quatre persones d'una mateixa família, dues dones i dos homes, d'entre 32 i 61 anys, d'origen espanyol, com a responsables de la sostracció d'una menor de huit anys, la qual es trobava oculta, junt al seu pare biològic, en un habitatge deshabitat. La xiqueta es trobava desorientada, desnodrida, amb evidents símptomes de fred i falta d'higiene, presentant lesions antigues en alguna part del seu cos.

La investigació es va iniciar quan agents del Grup de Menors de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València, van tindre coneixement que una menor de huit anys, la tutela dels quals havia sigut assumida per part de la Generalitat Valenciana a final del mes de febrer, hauria desaparegut del domicili familiar al costat del seu pare biològic quan els tècnics de serveis socials autonòmics es van desplaçar a l'habitatge per a ingressar-la en un centre de menors de València.

Després de les primeres actuacions, els policies van centrar les perquisicions en l'entorn familiar de la menor, esbrinant que en els dies posteriors a la seua desaparició, i després de la defunció per causes naturals de la seua mare, familiars paterns de la xiqueta podrien haver tingut contacte amb ella, enfocant la investigació en eixe sentit.

Fruit de nombroses indagacions, els investigadors van localitzar una casa deshabitada en la qual presumptament, membres del nucli familiar patern, concretament l'àvia, el pare, la tia i la parella d'aquesta, mantindrien oculta a la xiqueta amb la finalitat d'evitar el seu lliurament als serveis socials, motiu pel qual es va sol·licitar a l'autoritat judicial manament per a efectuar una entrada i d'eixe mode recuperar a la menor desapareguda.

Amb la finalitat de dotar de la màxima garantia a l'operatiu policial, es va comptar amb la participació dels Grups Operatius Especials de Seguretat – G.O.E.S -, els qui van assegurar l'entrada a l'habitatge i van localitzar en el seu interior a la menor junt al seu pare en una de les estades. En l'operatiu també van participar agents del Grup de Policia Judicial de la comissaria d'Ontinyent.

Una vegada localitzada la menor, la qual es trobava desorientada, desnodrida i amb evidents símptomes de fred i falta d'higiene ja que l'habitatge on hauria romàs més d'un mes mancava d'aigua, llum i subministraments, va ser traslladada a l'hospital més pròxim per a ser assistida física i psicològicament, on van dictaminar que la menor presentava lesions antigues en algunes parts del seu cos.

Finalment, es va produir la detenció de les quatre persones investigades com a presumptes autors dels delictes de sostracció de menor i detenció il·legal. Al pare de la menor a més li va ser imputat un delicte de robatori amb força en les coses per haver accedit a l'interior d'un habitatge confrontant a la qual es trobava ocult dies abans de la seua detenció.

Dels arrestats, tots amb antecedents policials, dos van ser posats en llibertat després de la seua declaració en comissaria, passant a disposició judicial el pare i la tia de la menor.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00