Política

La Diputació de València garantix l'ajuda alimentària als refugiats palestins a través d'UNRWA

Natàlia Enguix, es reunix amb les responsables de l'agència de l'ONU i confirma una assignació de 40.000 euros que podrà ampliar-se segons l'evolució del conflicte

Natàlia Enguix es reuneix amb Lorena Gamito i Sara Gimeno, responsables de la ONU a Espanya / Raquel Abulaila

La vicepresidenta primera i diputada de Cooperació Internacional, Natàlia Enguix, s'ha reunit este dimecres en seu provincial amb la directora d'Acció Humanitària, Emergències i Desenvolupament d’UNRWA a España, Lorena Gamito, i la delegada de l'agència de l'ONU en la Comunitat Valenciana, Sara Gimeno. Durant la trobada, Enguix ha garantit una assignació de 40.000 euros per a ajuda alimentària als refugiats palestins en la franja de Gaza, a través de la pròpia UNRWA.

En paraules de Natàlia Enguix, “una agència de Nacions Unides que presta ajuda en zones afectades per conflictes bèl·lics o crisis humanitàries, com és el cas de Gaza, ha de comptar amb el suport de les institucions, especialment en un moment com este on la situació està desbordada i és necessari atendre 1.400.000 refugiats”. “Des de la Diputació no podem fer una altra cosa que posar-nos a la disposició de les agències de l'ONU i contribuir de la millor manera possible, com és ara la provisió d'aliments”, afig Enguix.

La vicepresidenta de la Diputació, que ja va avançar que la delegació de Cooperació Internacional que dirigix continuaria recolzant als refugiats palestins, sempre en el context de l'ajuda humanitària, ha animat a les responsables d’UNRWA a “continuar desenvolupant el treball que realitzen en la zona malgrat les dificultats i les tensions”, i ha assenyalat que l'aportació realitzada per la Diputació podria incrementar-se enguany en funció de les necessitats dels afectats i de l'evolució del conflicte”.

Escoles refugi desbordades

La directora d'Acció Humanitària d’UNRWA España, Lorena Gamito, ha lamentat la delicada situació per la qual travessa la franja de Gaza, amb “més de 33.000 persones assassinades i més de 75.000 ferides des del passat 7 d'octubre”. Gamito ha agraït la implicació de la corporació valenciana, que en els últims anys ha col·laborat amb UNRWA a Síria i Gaza, i que en l'última dècada ha aportat més de 300.000 euros a l'agència de Nacions Unides per al desenvolupament de diferents projectes humanitaris.

La responsable d’UNRWA ha explicat que l'agència compta amb “154 escoles refugi que tenim habilitades per a rebre a 1.400.000 persones refugiades en la franja de Gaza, a les quals oferim aliments bàsics, kits d'higiene i medicaments”. El problema, continua Lorena Gamito, és que “estem absolutament sobrepassats perquè cada escola està preparada per a atendre a entre 1.500 i 3.000 persones, i actualment tenim a 12.000 refugiats en cadascuna d'elles”.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00