Sociedad

Ontinyent presenta un Festival de Primavera amb activitats esperades i interessants

Un concert de Jimena Amarillo, la Nit Oberta o la Fira Exposerveis son les principals accions

Foto de la presentació del Festival de Primavera d'Ontinyent 2024

Ontinyent tornarà a comptar un any més amb el poc a poc tradicional Festival de Primavera. Durant tres setmanes la ciutat es convertirà en un pol cultural, esportiu, gastronòmic, musical... i sobretot comercial. Aquest any a més amb un nou impuls, ja que comptarà amb la col·laboració de la Diputació de València per créixer i augmentar en qualitat per tal d’aconseguir fer d’Ontinyent un pol d’atracció des del dissabte 27 d’abril i fins a l’11 de maig.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, recordava que quan van concebre aquest Festival de Primavera ho van fer pensant en tres objectius clars “que fora un aparador per mostrar tots els encants que la ciutat té; el segon era atraure a la gent cap a Ontinyent i al mateix temps retenir als veïns, que tinguen tres caps de setmana replets d’activitats i tingueren motius per eixir al carrer; i el tercer dels objectius era fer ciutat, sumar esforços per posar en comú tot allò que ens uneix, que fora un projecte coral al que participaren totes les associacions” i matisava, “és un fet que estem aconseguint”.

Programa d’activitats

Les activitats començaran el pròxim dissabte 27 d’abril, un dia on ja de per si anava a ser festiu a Ontinyent tant pels bous d’estiu com pel trasllat de la Puríssima i que ara s’obri una nova opció ja que el carrer Martínez Valls es convertirà en una gran pista esportiva on els visitants o veïns que acudisquen podran gaudir de masterclasses dels distints esports presents a Ontinyent. A banda, com altres anys, aquesta activitat estarà acompanyada d’atraccions i jocs gegants, i medi ambientalment sostenibles, per als més xicotets. També s’aprofitarà aquesta inauguració del Festival de Primavera per entregar els premis nacionals de dansa per part d’Opera Ballet.

El dimecres 1 de maig, dia del treballador, tindrà lloc l’acte segurament més emotiu ja que hi haurà un esdeveniment per posar el nom de Luis Martínez, el gran impulsor de la nit i la festa ontinyentina, a eixe carrer que tant va animar durant anys.

Ja el cap de setmana tindrà lloc el primer dels esdeveniments que destacàvem al subtitular, i és que es farà La Nit Oberta, eixe acte mitjançant el qual les tendes del Carrer Major estaran obertes fins a les 22:00 hores. A banda, durant el dia, ja s’hauran estat realitzant actes com per exemple animacions per a tota la família amb teatres i contacontes, o els primers concert. A les 18:30 el de Nanets Band Rock i més tard el concert de Woman Beatles, qui ja va fer el gaudi durant la Cursa de la Dona.

Per a eixe cap de setmana, 4 i 5 de maig tindran lloc les segurament dos activitats més arriscades, curioses i amb millor pinta del festival de Primavera 2024. El dissabte es realitzarà en la Finca L’Escalera una experiència gastronòmica. Cal recordar que l’oli de la Finca l’Escalera va ser anomenat el millor de la Comunitat Valenciana, i a més es podrà provar amb maridatge de vins i tapes del Tinell de Calabuig. Per al diumenge tindrà lloc un maridatge botànic al Palau de la Vila, una experiència gastrobotànica amb receptes que porten plantes i cervesa artesanal per acompanyar.

A banda eixos dies 4 i 5 de maig també tindran lloc altres activitats, com per exemple el dissabte contacontes i un taller de Ballet Ópera o l’espectacle teatral ‘Sienta la cabeza’ del que ens reconeixia la regidora Sayo Gandia “portàvem molt de temps esperant a dur, però no aconseguíem quadrar dates”. Per al dia 5 de maig tindrà lloc una exposició de Jerjes Llopis sobre tots els encants de La Vila. L’altre gran esdeveniment comercial, Exposerveis, també tindrà lloc eixos dies 4 i 5 de maig a la Plaça de la Concepció.

Per últim el dia 11 de maig es posarà el colofó final al festival de Primavera. Serà al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana amb el concert de la cantant valenciana Jimena Amarillo, que estarà acompanyada d’AHVAL que oferirà les seues tapes i begudes per acompanyar aquesta activitat.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00