Política

Ens Uneix accepta l’oferiment de governar la Mancomunitat amb PP i Compromís

La formació municipalista assumirà la gestió del refugi comarcal i l’àrea de serveis socials i destaca que “cal fer un acte de responsabilitat” en un moment delicat per a l’entitat

La formació municipalista Ens Uneix a la Vall d'Albaida ha acceptat l’oferiment del Partit Popular de formar part del Govern de la Mancomunitat de Municipis comarcal amb aquest partit i amb Compromís. Així ho ha confirmat el secretari d’Organització d’Ens Uneix a la Vall d'Albaida, Jordi Vila, qui ha destacat que en un moment delicat per a la Mancomunitat “cal fer un acte de responsabilitat per tal que els veïns i veïnes de la comarca puguen accedir als serveis que presta aquesta entitat”.

En concret, al nou govern que conformaran PP, Compromís i Ens Uneix, els municipalistes proposaran assumir la gestió del refugi comarcal i l’àrea de Serveis Socials, a través dels alcaldes d'El Palomar, Jordi Vila i Benicolet, Iván Martínez, així com la representació de la Mancomunitat en la Fundació Universitària Campus Ontinyent amb la 1a tinent d’alcalde ontinyentina Natàlia Enguix, i al Fons Valencià per la Solidaritat amb l’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez.

Des d’Ens Uneix s’ha valorat positivament que PP i Compromís coincidisquen en el plantejament que inicialment ja va proposar Ens Uneix d’un govern de diversos partits on estigueren totes aquelles formacions “en veritables ganes de treballar per la comarca”. En aquest sentit, s’ha lamentat que després de 8 anys presidint la Mancomunitat, “el PSPV-PSOE opte per no sumar-se al treball per rellançar-la”.

Jordi Vila remarcava que dins de l’acord per conformar el nou govern “ha estat clau el compromís del president d’adaptar els estatuts de la Mancomunitat a la llei vigent, aprovada en 2019, que determina que els municipis han de tenir una representativitat en aquestos òrgans proporcional a la seua xifra poblacional i aportació econòmica. La situació que tenim fins ara no respecta esta llei i, per tant, és una il·legalitat. Ontinyent, l’Olleria o Albaida tenen una càrrega econòmica molt superior a la seua representació, i s’ha pactat que els municipis tinguen un pes semblant a la càrrega econòmica que assumeixen i al seu volum poblacional”, destacava.

Jordi Vila parla de la nova Mancomunitat

00:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713540292719/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00