Política

La Diputació de València sol·licita gestionar el Fons de Cohesió Territorial

Busquen assegurar que el finançament europeu arribe als municipis

Juan Ramón Adsuara, junt a les vicepresidentes primera i segona, Natàlia Enguix, Reme Mazzolari i el president del Comité de les Regions, Vasco Cordeiro

Una delegació de la Diputació de València encapçalada pel diputat de Fons Europeus, Juan Ramón Adsuara, ha reivindicat davant el president del Comité de les Regions, Vasco Cordeiro, “que les diputacions siguen els organismes que catalitzen l'arribada de finançament europeu als municipis, pel profund coneixement que tenen del territori”.

La intervenció ha tingut lloc durant la Conferència Política de la CEPLI (Confederació Europea d'Autoritats Locals Intermèdies) que se celebra hui a Lucca, Itàlia, en la qual també han estat presents la vicepresidenta primera de la Diputació i diputada de Cooperació Municipal, Natàlia Enguix, i la vicepresidenta segona, Reme Mazzolari; a més d'un equip tècnic de les seccions d'Assessorament Europeu i Servicis Innovadors de la institució provincial.

El president del Comité de les Regions, Vasco Cordeiro, ha assenyalat durant la seua intervenció “la necessitat de simplificar les polítiques de cohesió de la UE accentuant l'enfocament local per a millorar l'execució dels fons europeus, fent partícips als governs intermedis i simplificant els tràmits administratius”.

En este sentit, la delegació valenciana advoca perquè les diputacions “gestionen el 14% dels Fons de Cohesió Territorial a partir del pròxim període que comença en 2027, amb l'objectiu d'incrementar l'execució pressupostària a la província”.

“El municipalisme de la Diputació és la millor garantia perquè els fons europeus arriben a la ciutadania, millorant així la qualitat de vida en els municipis” expliquen, destacant que “és una institució governada per alcaldes i regidors, per la qual cosa el seu coneixement de la realitat local està fora de tot dubte”.

La Confederació Europea d'Autoritats Locals Intermèdies (CEPLI) agrupa set associacions nacionals que representen al voltant de 900 autoritats locals intermèdies de set països (Bèlgica, França, Alemanya, Itàlia, Polònia, Romania i España), a més de la xarxa europea Paternalia.

Per part espanyola, a més de la Diputació de València, han estat presents representants de les diputacions de Castellón, Jaén, Almería, León, Cáceres i Badajoz.

Digitalització del patrimoni cultural

El desplaçament a Lucca ha servit també perquè la Diputació de València lidere un projecte per a potenciar el turisme a través de la digitalització del patrimoni cultural del territori, amb un equip de treball que integra a representants de Romania, Itàlia, Sèrbia, Bulgària i Polònia; així com personal tècnic de les diputacions de Càceres i Còrdova.

En eixe sentit, ahir dilluns va tindre lloc una reunió on diputats i tècnics de la Diputació van treballar amb representants provincials de Lucca, per tal de detectar i desenvolupar possibles sinergies entorn del patrimoni cultural i el turisme, amb especial atenció al potencial del vi i l'oli d'oliva com a possibles elements tractors de projectes de promoció i desenvolupament.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00