La Ventana Vall d'AlbaidaLa Ventana Vall d'Albaida
Sociedad

Baixa l'atur i augmenta la contractació a la Vall d'Albaida

També hi ha més contractacions a través del contracte indefinit.

Oficina del servicio Labora de la Generalitat Valenciana / GVA

Segons les xifres publicades per LABORA, l'atur registrat el mes d'abril de 2024 en la Vall d'Albaida és de 4855 aturats, és a dir, hi ha 85 aturats menys que en el mes anterior i 316 menys que en el 2023, és a dir un descens mensual de l'1,72% i un descens anual del 6,11%.

Quant a la contractació, s'han registrat 1812 contractes, la qual cosa ha suposat 362 contractes més que en el 2023 és a dir un 24,97% d'increment interanual. Per gèneres, en la Vall 756 contractes, el 41,72%, s'han realitzat a dones i 1056, el 58,28%, a homes. La contractació indefinida mensual és de 933 contractes i la contractació temporal és de 873 contractes, cosa que significa un 51,49% i 48,18% respectivament. Així mateix, els contractes de jornada completa s'han situat en el 55,63% i el 44,37% els de temps parcial.

Les activitats amb major número de contractació en este mes han sigut la indústria manufacturera que suposa un 33% del total, seguida de l'hostaleria, un 15% i el comerç al detall, el 14%.

Raül Roselló, secretari general Comarcal d'UGT-*PV, explica “després de més de dos anys des que entrara en vigor la reforma laboral de 2021, l'ocupació continua creixent amb força i, a més, continua fent-lo a través del contracte indefinit. Les dades mostren mes rere mes que la reforma està aconseguint reduir l'excessiva temporalitat que caracteritzava al nostre mercat laboral mitjançant la creació d'ocupació de qualitat.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00