Salud y bienestar

El departament de salut Xàtiva-Ontinyent i FISABIO promouen reduir l'uso de guants.

La guia posa l'accent en els supòsits en els quals optar per la rentada de les mans per a disminuir l'ús dels guants.

sestovic

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora

L'àrea d'Innovació de FISABIO en el departament de salut Xàtiva Ontinyent publica una guia per a professionals sanitaris que promou una correcta utilització dels guants amb la finalitat de reduir el seu consum.

La guia que es presenta a tots els professionals sanitaris, recorda que l'ús de guants no substitueix a la rentada de mans i posa l'accent en això explicant al detall quan hem de llavar-nos les mans per a aconseguir una reducció del nombre de guants utilitzats.

Esta recomanació coincideix en temps amb la commemoració del Dia Mundial de la Higiene de Mans a la qual s'ha sumat la Unitat de Prevenció de Riscos Laborals i el Servici de Medicina Preventiva amb l'emissió de missatges sobre la importància de la higiene de mans i la difusió d'esta guia en la intranet professional del departament.

La guia busca conscienciar als professionals sobre un *cuso correcte dels guants i únicament quan resulta necessari, recordant també, que una correcta higienització de mans pot ser suficient a vegades.

És per això que s'ha considerat la importància de recordar als professionals sanitaris els moments en què s'ha de realitzar una higiene de mans durant l'assistència directa al pacient, casos en els quals es pot prescindir de l'ús de guants, contribuint a reduir la producció residus i, per tant, també a la reducció de la petjada de CO₂, en el que este departament fa diversos anys que treballa.

La guia està a l'abast de tots els professionals del departament des de la seua intranet professional (INFONET) i poden descarregar-li-la en els seus dispositius mòbils també a través de codis *QR que s'estan distribuint per tots els serveis i unitats.

Este projecte de la Fundació FISABIO en el departament Xàtiva-Ontinyent compta amb el suport de l'Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (IVACE) i el segell europeu Green Health Innovation HUB, tots dos amb finançament dels Fons Europeus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00