Sociedad

Prop de 300 milions d'euros de Caixa Ontinyent per finançar famílies i empreses

Manté el seu compromís i el paper de motor econòmic per a situar-se com a entitat de referència a la Comunitat Valenciana.

Oficina de l'entitat a la plaça de la Concepció d'Ontinyent.

Caixa Ontinyent va destinar 297 milions en 2023 a finançar a empreses i famílies, complint així amb el seu compromís i paper de motor econòmic que desenvolupa, per a situar-se com a entitat de referència a la Comunitat Valenciana, tal com establix el seu pla estratègic 2023-2025.

Estes xifres suposen un increment respecte de l'exercici anterior en ambdós sectors. Pel que fa a empreses, Caixa Ontinyent ha destinat 228 milions d'euros a finançar al teixit empresarial d'estes comarques, format principalment per autònoms i xicotetes i mitjanes empreses. Una xifra que suposa un increment del 3% respecte de l'exercici anterior.

A més, l'Entitat va dedicar 57 milions d'euros a finançar a particulars i a empreses (3,63% més que en 2022) dels quals 53 van ser dirigits a la construcció i adquisició d'habitatge (8% més que en 2022).

Amb això, Caixa Ontinyent incrementa el saldo d'inversions creditícies a llars i empreses en un 4,48% front al descens del sector financer en un 3,38%.

Finançament sostenible

Un dels compromisos de Caixa Ontinyent és crear productes específics, dirigits tant a empreses com a particulars i famílies, que permeten finançar projectes d'economia sostenible assegurant-se, d'una banda, la viabilitat dels mateixos i, d’altra, analitzant el seu impacte ambiental amb la finalitat d'evitar la deterioració del medi ambient i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

Estos productes es caracteritzen per tindre unes condicions financeres molt especials i uns terminis d'amortització més dilatats, que permeten un retorn de la inversió més adequat als terminis de maduració d'estos projectes.

En esta línia, l'Entitat s'ha marcat com a objectiu que el 8% de les inversions de 2024 tinguen com a destí finançar projectes d'economia sostenible, amb un especial seguiment de tota la cartera perquè les activitats financeres reduïsquen el seu impacte en el medi ambient.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00