Sociedad

Bocairent, seu d’unes jornades europees sobre joves i polítiques de canvi climàtic

El projecte reunirà el 10 i 11 de maig a representants d'Alemanya, Espanya, Itàlia i Lituània

Jornades Europees Bocairent

Divendres i dissabte pròxims, Bocairent acollirà unes jornades europees que porten per títol “Empoderament juvenil en polítiques de canvi climàtic”. Aquestes tindran lloc a la sala Joan de Joanes i reuniran representants de quatre estats: Alemanya, Itàlia, Lituània i Espanya. Es tracta de sessions obertes a qualsevol persona, especialment si té una vinculació amb àmbits relacionats amb la joventut.

El programa per al 10 de maig preveu una primera xarrada a les 10.00 hores amb el títol “Associacionisme i incidència política. Els nous reptes del moviment associacionista”. A les 12.00 hores està prevista la intervenció d’Ana Francine Enguidanos Weyler, cap del servei de relacions amb la Unió Europea -Europe Direct Gva. Finalment, a les 18.30 hores, se celebrarà la taula redona, “Què importa als joves? Estem preparats per a donar resposta a les seues inquietuds?”.

Les propostes del dia 11 de maig s’iniciaran a les 10.00 hores amb “Emergència climàtica i decreixement”. A les 12.00 hores serà el torn de l’europarlamentari Domènec Ruiz Devesa, amb “La participació ciutadana en la Unió Europea”. I, a les 18.30 hores, la xarrada de clausura “Sistemes de participació ciutadana en l’administració local: el cas de Bocairent”. A més, durant la jornada, també es visitaran les instal·lacions d’ACIF Mariola Verda.

Per a Sergio Gandia, regidor d’Infància, Adolescència i Joventut, “és una gran oportunitat acollir un fòrum com aquest a Bocairent, perquè posa en primer pla el projecte europeu i perquè, a més, reflexiona sobre aspectes essencials com la participació juvenil o el repte mediambiental”. Igualment, el responsable municipal afig: “Europa està a les mans dels joves, i són elles i ells qui s’han de convertir en autèntics protagonistes d’un futur verd, igualitari i inclusiu”.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00