Sociedad

Ontinyent presenta el seu suport a la innovació en una trobada de la xarxa Innpulso a Barakaldo

Jorge Rodríguez valora el caràcter innovador i emprenedor de la ciutat, i introdueix l’exposició del projecte ontinyentí “No te quedes sin sol”.

Jorge Rodríguez durant la seua intervenció a la jornada.

La ciutat d’Ontinyent presentava aquest dimecres el seu suport a la innovació en la VII Trobada d’alcaldes i alcaldesses de municipis reconeguts com a innovadors pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, en la coneguda com a “Xarxa Innpulso”. Esta trobada, que es desenvolupa sota el nom de “Innpulso Emprende” a la localitat de Barakaldo (País Basc), reuneix representants de prop de 50 ciutats espanyoles de la xarxa, i inclou la presentació de projectes innovadors del municipi de la mà de les pimes/micropimes/empreses emergents més innovadores.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui participa en la trobada juntament amb la 1a tinent d’alcalde i vicepresidenta de la Diputació de València, Natàlia Enguix i el president de COEVAL, Javier Cabedo, introduïa l’exposició del projecte ontinyentí “No te quedes sin sol”, per part del representant de l’empresa que gestiona aquest projecte, Ricardo Montés.

Jorge Rodríguez, en la seua intervenció, remarcava el caràcter innovador i emprenedor d’Ontinyent, “una ciutat mitjana que forma part des de fa una dècada de la xarxa Innpulso, i on en tot aquest temps hem estat treballant a generar un ecosistema que convide a innovar i a retenir i atraure talent”.

Des de “No te quedes sin sol”, Ricardo Montés explicava que aquest projecte iniciat en 2023 aprofitant l’experiència en el sector, “és un treball amb el qual volem adaptar a Ontinyent els objectius de l’agenda 2030, desenvolupant models d’autoconsum solar fotovoltaic en l'àmbit industrial i residencial amb un disseny adaptat en cada cas”. Montés posava com a exemple de solució innovadora l’aplicació de la tecnologia de l’empresa a la Comunitat Energètica Local d’Ontinyent (CEL), amb la que es tracta d’acostar l’energia renovable a qualsevol zona urbana amb instal·lacions d’autoconsum col·lectiu, “democratitzant l’accés a l’energia verda i impulsant una economia circular a la ciutat, aprofitant les característiques de la realitat urbana de la ciutat i contribuint al fet que aquesta supere els reptes de la transició energètica”.

Innpulso Emprende té com a objectius potenciar l’intercanvi d’experiències en la promoció i suport a la innovació des de l’administració local, i promocionar a les Pimes Innovadores dels municipis i dotar-les de visibilitat per a facilitar el seu accés a mercats potencials i a possibles inversors.

El projectes innovadors que es presenten es caracteritzen pel seu alt grau d’innovació i plans de creixement ambiciosos, alineats amb un o més dels 10 eixos temàtics estratègics de l’Agenda Urbana Espanyola (AUE), que donen conformitat amb els criteris establits per l'Agenda 2030, la nova Agenda Urbana de les Nacions Unides i l'Agenda Urbana per a la Unió Europea, les quals persegueixen l’assoliment de la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà i rural. Igualment, es participa en una dinàmica de treball sobre polítiques d’innovació davant els fons europeus, per a conèixer i analitzar el potencial dels programes europeus en el foment i aplicació de la innovació municipal.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00