Sociedad

'Dones i fàbriques' s'amplia a Agullent i Bocairent

El projecte d'investigació, que va començar a Ontinyent, s'expandeix a altres municipis de la comarca

Dones treballant a una fàbrica textil a Ontinyent // Foto: Salvador Insa

El projecte d'investigació “Dones i Fàbriques”, que va començar a recavar informació fa uns mesos a Ontinyent per tal d’aprofundir en el paper de les dones a la indústria tèxtil del Segle XX, s'ampliarà en les pròximes setmanes a les localitats d'Agullent i Bocairent.

Cal recordar, per si algú no va escoltar en aquell moment, que es tracta d'una iniciativa finançada pel Museu Valencià d'Etnologia (ETNO), dependent de la Diputació de València i amb el suport del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana a Ontinyent, la seua Fundació, l'Ajuntament d'Ontinyent i el Museu de la Paraula (l'Arxiu de la Memòria Oral Valenciana), que busca testimonis en primera persona per a aprofundir en el paper de les dones a la indústria tèxtil del segle passat.

La indústria tèxtil a La Vall d'Albaida també va tindre un paper protagonista més enllà d’Ontinyent, també a altres localitats va ser molt important, pel que grups de persones d'altres municipis han mostrat el seu interès per a participar en el projecte.

En les pròximes setmanes la investigació que estan duent a terme Sara Sierra i Marta Berlang s’amplia a Agullent i Bocairent. Com ens van explicar fa uns mesos ací a Ràdio Ontinyent, després d'aquests tallers d'intercanvi de vivències, es durà a terme una fase d'entrevistes personalitzades, digitalitzades i gravades en format audiovisual.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00