Política

La Diputació anuncia la segona fase de la CV-622 a Beniatjar i l'inici de les obres en el camí de l’Ombria d’Ontinyent

La CV-688 d'Ontinyent es reformarà de manera integral amb pavimentació, drenatge i cunetes de seguretat. La segona fase a Beniatjar, pròxima a l'autovia, està aprovada i disposarà de tres milions d'euros per a 2025

Projecte de Beniatjar aprovat per la Diputació.

La Diputació de València ha aprovat la segona fase de la millora integral de la CV-622 a Beniatjar, en estecas el tram més pròxim a l'autovia, que completarà els treballs que l'àrea de Carreteres dela corporació té en marxa en estos moments en l'accés al municipi de la Vall d'Albaida, una obra que han visitat estedivendres la vicepresidenta segona i responsable de Carreteres, Reme Mazzolari, i la vicepresidenta primera i titular de Cooperació, Natàlia Enguix, acompanyades per l'alcalde del municipi, Jaime Ferrer.

Mazzolari ha avançat que en el pressupost de 2025 “hi haurà una partida de tres milions d'euros per a continuar treballant en la segona fase de la carretera de Beniatjar, una vegada aprovat el projecte i comptant ja amb els pertinents informes d'Impacte Ambiental”. “Després de comprovar com s'està millorant la seguretat en l'accés al municipi, des de la carretera d'accés que ve de l'autovia CV-60 l'Olleria-Gandia, continuarem completant el projecte de reforç de la seguretat en tota la via”, ha afegit la diputada de Carreteres.

Mazzolari i Enguix han recorregut diferents infraestructures viàries de la Vall d'Albaida, algunes d'elles en les quals treballen actualment els operaris de la corporació provincial i altres, com el camí de l’Ombria d’Ontinyent, en la CV-688, onles obres començaran de manera imminent, amb una rehabilitació integral que contempla la pavimentació i la millora del drenatge amb instal·lació de col·lectors i construcció de cunetes de seguretat en els dos marges.

En opinió de la vicepresidenta primera i responsable de Cooperació, Natàlia Enguix, “són obres que a més de reforçar la seguretat de la xarxa viària de la Diputació, servixen per a lluitar de manera efectiva contra la despoblació perquè afavorixen que la gent visite estes comarques d'interior, no sols amb finalitats turístiques sinó per a fixar població per motius socials i laborals”.

Segona fase de la CV-622 a Beniatjar

La ruta de les vicepresidentes de la Diputació per infraestructures de la Vall d'Albaida s'ha iniciat a Beniatjar, on han pogut visitar els treballs de millora de la seguretat en l'accés al municipi, “una reivindicació històrica dels veïns de la zona”, ha recordat Reme Mazzolari, qui ha assenyalat que l'actuació “tindrà continuïtat a través d'una segona fase, després d'haver rebut ja els permisos corresponents en matèria mediambiental”.

Precisament d'eixa segona fase és de la qual han parlat Mazzolari i Enguix, acompanyades pel cap de servei de l'àrea de Carreteres, Javier Piedra. Les vicepresidentes han informat que les obres de la CV-622 “estaran finalitzades abans d'acabar la legislatura”, mentre que Mazzolari ha explicat algunes de les qüestions tècniques del projecte, com la construcció de dos nous ponts per a salvar els barrancs, algunes variants del traçat i els terminis de la segona fase, que començaran amb les expropiacions a la fi d'estemateix i el pròxim, i l'inici de les obres durant 2026.

Els treballs en esta carretera, la primera fase de la qual ha comptat amb una inversió de 900.000 euros, contemplen la millora de la funcionalitat, la seguretat viària i l'accessibilitat al municipi de Beniatjar, mitjançant l'ampliació de la plataforma a sismetres d'amplària, la creació de cunetes xafables i l'eliminació d'obstacles laterals i desnivells. Cal tindre en compte que la via actual té una calçada massa estreta, sense voral en alguns trams i amb una cuneta molt profunda, la qual cosa generava diversos problemes de seguretat.

Camí de l’Ombria d’Ontinyent

La segona escala de la visita a la Vall ha sigut la capital Ontinyent, on l'àrea de Carreteres de la Diputació de València té previst posar en marxa de manera imminent dos projectes amb un pressupost global d'una mica més de tres milions d'euros.

En la CV-688, conegut com el camí de l’Ombria, es procedirà a millorar la seguretat i el drenatge en un tram de 3,5 quilòmetres; mentre que en la CV-655 (Fontanars-Pou Clar d'Ontinyent) s'executarà una ampliació de la plataforma per qüestions de seguretat i la millora del pas superior del barranc de la Berberana, facilitant la circulació d'un tram pel qual actualment no poden creuar dos vehicles pesants de manera adequada. Les dos actuacions està previst que s'inicien estemateix mes.

La vicepresidenta Enguix, primera tinenta d'alcalde a Ontinyent, destaca que les inversions en infraestructures “demostren que la Diputació està complint amb la comarca des de les diferents àrees de gestió, escometent projectes que són molt importants per a tota la comarca de la Vall d'Albaida, que durant molt de temps no ha rebut les inversions necessàries per a fixar població i convertir als seus municipis en destins òptims per a desenvolupar el projecte de vida de moltes famílies”.

Estes actuacions en matèria de carreteres no són les úniques previstes a la comarca, que té en marxa obres en la CV-651 (Moixent-Aielo de Malferit) i la CV-652 (Moixent-Fontanars dels Alforins), a més de les ja citades en la CV-622 en l'accés a Beniatjar. Precisament un dels trams que més accidents ha registrat, especialment de vehicles de dos rodes, és una pronunciada corba de la CV-651 al seu pas per Moixent. Gràcies a les actuacions previstes, es procedirà a eliminar elpunt negre en la zona de l'embassament del Bosquet millorant el traçat d'esta corba.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00