Opinión
La Columna

El negoci de les aules

Santi Hernández, periodista. Cap de política en À Punt

Santi Hernández (16/05/2024) "El negoci de les aules"

Santi Hernández (16/05/2024) "El negoci de les aules"

01:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715838775096/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Si en algun lloc té sentit que es presente un llibre com el que es fa demà a la llibreria Detroit és a Alcoi. El periodista de Muro Moisés Pérez presenta 'El negoci de les aules', un exhaustiu estudi de l'educació privada i concertada valenciana. Alcoi és una de les ciutats valencianes on menys oferta pública d'educació hi ha i on més penetració té l'ensenyament privat. La intensa investigació del llibre ‘El negoci de les aules’ parla dels interessos que tenen estes empreses d'educació privades i els interessos ideològics que venen darrere i que normalment es presenten de forma neutral a la societat, pràcticament com si foren empreses altruistes.

Demà l'autor vos explicarà amb dades els interessos d'estes empreses ,moltes d'elles catòliques, però amb moltes diferències entre elles. No demonitza el llibre a l'escola privada, però si parla d'efectes com la situació de desequilibri entre les escoles privades i les públiques on acaba per posar un exemple el 81 per cent de la població immigrant.

La desigualtat és creixent a Alcoi on més del 70 per cent dels xiquets i xiquetes estudien en escoles concertades, una situació totalment anormal al conjunt de tot l'estat i que explica també en part com acaba pensant bona part de la societat alcoiana. Entre les prioritats de l'actual equip de govern municipal tampoc ha estat mai l'escola pública.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00