Sociedad

La Generalitat dona llum verda a les macroplantes fotovoltaiques a Agullent i Benissoda

El primer edil Pau Muñoz afirma que "no anem a permetre estes barbaritats que sols busquen especular a costa de les nostres serres"

Entrevista a Pau Muñoz. Agullent contra el projecte de macroplantes a les que la Conselleria ha donat llum verda

Entrevista a Pau Muñoz. Agullent contra el projecte de macroplantes a les que la Conselleria ha donat llum verda

07:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716980916581/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Durant aquest matí hem estat informant d'una noticia que mai esperaven rebre ni a Agullent ni a Benissoda, i és que la Generalitat Valenciana, concretament la Conselleria de Medi Ambient, ha donat l’informe ambiental favorable a la instal·lació de macroplantes fotovoltaiques als municipis de La Vall d’Albaida d’Agullent i Benissoda.

De moment han sigut dos els projectes que s'han acceptat, a les zones de Buenos Aires i La Palmera, dos zones que es troben als peus de les serres dels dos municipis, i que a banda se situen a menys d'un quilòmetres de les zones urbanes d'ambdós localitats, tant d'Agullent com de Benissoda. Hem parlat a Ràdio Ontinyent amb l'alcalde d'una de les localitats afectades, Agullent. Pau Muñoz afirma que "la planta de la zona de Buenos Aires està darrere del cementiri, passant per la serra d’Agullent", i afirma que "des de tots els punts d ela serra va a veure’s" i matisava que "fins i tot des de l'autovia". Lamenta el primer edil que "portem molt de temps potenciant el turisme rural, i ja ens diran com anem a potenciar-lo si tenim eixos pegots de més de 100.000 metres quadrats ací".

El primer edil afirma que "ja no és sols la instal·lació, sinó que per fer les eixides s'han de desfer els camins, i això no anem a permetre-ho. Estem treballant des del minut 1 i treballarem perquè açò no siga una realitat". Recordava Muñoz que "hem fet tot el que podíem fer fins ara, ja que sempre s’hem oposat a aquestes macroinstal·lacions, i ho hem fet de forma conjunta amb Benissoda", afirma Muñoz que "hi ha altres llocs idonis per a fer plantes fotovoltaiques. Hi ha sol industrial i terrenys que no afecten tant als veïns", ja que matisa "no estem en contra d'aquest tipus d'energia, de fet estem a favor, però no d'aquesta forma".

Muñoz es preguntava "com la Conselleria fa un pronunciament ambiental favorable. Hem fet totes les al·legacions paisatgístiques junt amb Benissoda", anunciava. Mentre que des de Conslleria afirmen, segons l'informe d'impacte signat pel director general d'Urbanisme, Paisatge i Avaluació Ambiental de la Generalitat, que la instal·lació "no tindrà efectes significatius sobre el medi ambient", per la qual cosa no requereix d'una avaluació d'impacte ambiental ordinària, que seria més lenta i costosa, afirmen.

Cal recordar que des de fa 3 anys s'està parlant d'aquestes macroplantes que ara podrien ser una realitat degut a aquest informe de la Generalitat Valenciana, i en un principi hi ha fins a 6 projectes al terme municipal d'Agullent, del que s'ha donat llum verda a 2, però els altres 4 continuen en gestions. Unes macroplantes que, remarca Pau Muñoz, "ni tan sols van a donar feina al poble, ja que seran realitzades per una empresa extrangera que sols buscarà especular.

Escolta l'entrevista completa amb l'alcalde d'Agullent fent clic a la fotografia que encapçala la noticia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00