Sociedad

El sector serveis porta a Ontinyent a les millors xifres d’atur des de juliol de 2008

Els actuals 2422 demandants d’ocupació suposen una davallada interanual de 112 persones (-4,4%), de les quals 64 corresponen al sector serveis.

Oficina de LABORA / GVA Labora (Archivo)

El sector serveis ha portat Ontinyent a aconseguir les millors xifres d’atur de juliol de 2008. Els actuals 2422 demandants d’ocupació que mostra l’última onada de dades fetes públiques per LABORA (antic Servef) en abril suposen 112 persones i un 4,4% menys que les 2534 d’abril de 2023, de les quals 64 corresponen al sector serveis.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, valorava positivament la dada, posant en relleu “els esforços que bé fent l’Ajuntament per impulsar l’ocupació en tots els sectors, i també en el de serveis. La indústria continua sent la locomotora de l’ocupació a la nostra ciutat, però és cert que en serveis hem aconseguit superar a altres municipis que eren referents en esta matèria. Aquest està sent altre motor econòmic que ens ajuda no sols a què el nostre veïnat aposte per la seua pròpia ciutat, sinó també per atraure a gent d’altres localitats”.

Al sector serveis s’ha passat de 1450 demandants d’ocupació en abril de 2023 a 1386 en abril de 2024 (-64 persones i un –4,4%), sent el segon sector amb major descens el de persones sense activitat anterior (de 227 a 188, -39 persones i un -20%); i en agricultura s’ha baixat en 12 persones (de 92 a 80) i un –13%. Les xifres en construcció i indústria es mantenen pràcticament sense canvis (de 146 aturats en abril de 2023 a 145 en abril de 2024 en construcció; i de 619 a 623 en el mateix període en indústria).

La regidora de Promoció Econòmica, Natàlia Enguix, remarcava el treball fet en matèria de promoció dels serveis a través del Consell Econòmic i Social, “al que l’ajuntament destina 192.000 euros al pressupost municipal, i que entre altres qüestions, col·labora en l’organització d'iniciatives municipals com la Fira de Tendes, Tapes i Rock; el Festival de Primavera, la Fira de Novembre o Ontinyent il·lusiona, entre d’altres. Igualment, la regidora es referia al comerç local com “un dels pilars de l’estructura econòmica d’Ontinyent”. En aquest sentit, recordava que l’Ajuntament aporta altres 80.000 euros per a entitats del sector “que fan possible el teixit comercial d’Ontinyent tinga l’incentiu necessari per seguir creixent i d’aquesta manera fer les campanyes tan potents com les que van fent-se durant els últims anys”, manifestava.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00