Política

Jorge Rodríguez detalla a Ràdio Ontinyent el primer any de legislatura

L’alcalde d’Ontinyent no ha evitat cap pregunta i ha parlat sobre aquest any i els tres que queden

Entrevista a Jorge Rodríguez. 1 any de legislatura

Entrevista a Jorge Rodríguez. 1 any de legislatura

22:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1717155396763/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El passat 28 de maig es va complir un any des de les eleccions locals i autonòmiques del 2023. Un any des que en molts municipis canviaren els equips de govern, però no a Ontinyent, on per tercera legislatura consecutiva, Jorge Rodríguez va aconseguir majori absoluta, la quarta consecutiva com a alcalde.

Després d’una legislatura marcada per les dificultats, tant les de la DANA i la covid-19, com també les personals amb eixe cas Alquería sobrevolant els pensaments de l’alcalde de la localitat, aquesta nova legislatura té molt millor pinta per al Secretari General d’Ens Uneix, que ja va començar amb eixa absolució total del cas, i que fins ara no ha deixat de somriure, excepte en dos detalls, a Rodríguez.

Precisament eixos detalls són per obres, dos obres que es van veure detingudes de repent i sense esperar-ho, la primera d’elles la de l’Hospital “ens va preocupar molt la situació de l’Hospital després de la primera visita del president de la Generalitat, Carlos Mazón”, però recordava que “un mes després d’eixa visita es van poder subsanar els problemes i continuar amb les obres”.

Situació similar la que es va viure amb el Martínez Valls, on el primer edil lamenta la situació i confessava que “durant un temps vam pensar que no tindríem més remei que tornar a licitar les obres, el que haguera provocat un any perdut” i matisava que “no sols ens sabia mal pels alumnes, directius i professorat del Martínez Valls, sinó també del Vicent Gironés que seran els següents que ocuparan les aules prefabricades”, però per sort recordava “ja han tornat a iniciar i en 11 mesos s’espera que estiga acabat”.

Respecte al programa electoral, es mostrava content pel fet que “poc a poc anem complint amb tot el que vam prometre, com per exemple eixe parc de las Mamás Belgues que esperem inaugurar el pròxim mes de juny” i també parlava, a resposta a una pregunta nostra del bar del Mercat Municipal “que també esperem licitar durant el pròxim mes i que estiga totalment finalitzat i obert al pròxim mes d’octubre”.

Un dels principals temes de l’entrevista ha sigut precisament el nou hospital d’Ontinyent i els metges que es requeriran per a treballar, on tornava a demanar “que Ontinyent s’incloga en l’àrea de places de difícil cobertura”, un fet que matisa “ha d’anar unit a una millor connexió de la ciutat amb eixes millores a la línia del tren”, unes millores de les que matisa “no val sols amb fer-la més bonica, ha de ser més ràpida i amb més horaris”.

També hem pogut parlar de Festes, concretament de les Festes de Moros i Cristians i l’alcalde Jorge Rodríguez s’ha mostrat segur en que “aquesta legislatura acabarà amb les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent sent d’interès turístic internacional”, matisava que “potser no siga este any perquè per dates ja no arribem i estem segurs que ens demanaran algun requeriment extra, però d’aquesta legislatura no passa”. Sobre açò afirmava que “el dia que se’ns atorgue, Ontinyent ho celebrarà com toca”.

Més complexe és el tema de La Vila, on l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez ha afirmat que “jo no soc de grans plans que després es queden sols en grans titulars, jo soc de treballar canyeta peixet, dia a dia, i sabem que hem anat evolucionant-la cap a una nova reurbanització. El descobriment de la muralla i el pas de guarda és un atractiu turístic i l’ascensor en Tortosa i Delgado la faran molt més atractiva encara per poder anar”. Recordava també “el projecte que tenim en marxa en els carrers Roses i Trinitat on tindrem 12 vivendes”. I finalitzava al respecte dient que “fins ara hi havia un gran problema per viure en La Vila i és que hi ha moltes cases que no estan per a viure i les altres els propietaris li fiquen un preu molt per damunt del mercat i del que valen”.

Pots escoltar l'entrevista completa amb l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, fent clic a la imatge que encapçala la noticia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00