Salud y bienestar

Dia Mundial sense Tabac

La pneumòloga Jessica Lozada manifesta que hem de donar exemple a la infància amb fets més saludables, ja que ells copien o intenten fer el que veuen.

NurPhoto

El 31 de maig se celebra el Dia Mundial Sense Tabac, una efemèride promulgada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) l'any 1987, amb l'objectiu d'informar i conscienciar a les persones sobre els efectes nocius i letals del consum de tabac i de l'exposició passiva al fum d'esta substància.

L'OMS tria cada any un lema o tema per a la campanya del Dia Mundial sense tabac. El tema central de la campanya per al Dia Mundial sense Tabac en 2024 és: "Protegir la infantesa de la interferència de la indústria tabaquera".

Des de Ràdio Ontinyent hem volgut conversar amb Jessica Lozada, pneumòloga del Departament de salut Xàtiva Ontinyent, la metgessa ha indicat que per protegir nosaltres a la infantesa, podem donar exemple amb fets més saludables que no siga fumar, ja que ells copien o intenten fer el que veuen. Manifesta que el tabac porta nicotina, ens fa addictes a fumar. El fum entra al cos, al pulmó, a la sang, la suem o l'orinem i per on passa deixa rastre i ens perjudica. Lozada ha dit que com la vida són 2 dies, cal gaudir-la de forma saludable i això ens permetrà a tots tenir una millor salut i, per tant, una millor vida.

Jessica Lozada explica per què no hem de fumar.

00:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1717167820398/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00