Sociedad

Milloren les dades d'atur interanuals, però empitjoren les mensuals a La Vall d'Albaida

Raül Roselló considera que "no hi ha dubte del bon moment que està vivint el mercat de treball, amb uns nivells d'ocupació rècords assentats en la contractació estable i de qualitat"

Entrevista a Raül Roselló. Dades de l'atur del mes de juny

Entrevista a Raül Roselló. Dades de l'atur del mes de juny

07:53

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1717505118361/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons les xifres publicades per LABORA a la Vall d'Albaida l'atur registrat al maig de 2024 és de 4892 aturats, és a dir, hi ha 37 aturats més que en el mes anterior i 296 menys que en el 2023, és a dir un increment mensual del 0’76% i un descens anual del 5’71%.

A la nostra comarca s'han registrat 2100 contractes, la qual cosa ha suposat 195 contractes menys que en el 2023 és a dir un 8’50% de descens interanual. Per gèneres, en la Vall 899 contractes, el 42’81%, s'han realitzat a dones i 1201, el 57’19%, a homes. La contractació indefinida mensual és de 1106 contractes i la contractació temporal és de 989 contractes, cosa que significa un 52’67% i 47’10% respectivament. Així mateix, els contractes de jornada completa s'han situat en el 52’10% i el 47’90% els de temps parcial.

L'activitat amb major número de contractació en aquest mes han sigut la indústria manufacturera que suposa un 33% del total, seguida de la hostaleria, un 15% i l'activitat comercial, el 14%.

Per a Raül Roselló, Secretari General Comarcal d'UGT-PV, “no hi ha dubte del bon moment que està vivint el mercat de treball, amb uns nivells d'ocupació rècords assentats en la contractació estable i de qualitat. Una situació que està permetent a milers de persones treballadores, que anteriorment es trobaven en desocupació o contractades sota figures temporals i precàries, tindre una ocupació indefinida. Ara queda millorar la protecció d'aquestes persones en els seus llocs de treball, augmentant el cost de l'acomiadament perquè la indemnització realment tinga un caràcter dissuasiu per a l'empresa i resarcitorio per a la persona treballadora, tal com recull la Carta Social Europea“.

Al seu torn, Roselló, recalca que “cal no oblidar a les persones desocupades que, malgrat la creació d'ocupació, continuen sense trobar treball: 4 de cada 10 porten més d'un any en desocupació i 1 de cada 4 busquen treball des de fa més de dos anys. Un problema que evidencia la incapacitat de les actuals polítiques actives d'ocupació per a millorar la inserció laboral d'aquestes persones, amb uns Serveis Públics d'Ocupació sense els mitjans tècnics i, sobretot, humans, suficients per a oferir uns serveis eficaços d'intermediació i orientació professional”

Com a aspecte positiu, UGT destaca el nou acord aconseguit entre Sindicats i Govern per la millora de la protecció assistencial de desocupació, materialitzat en l'RD-Llei 2/2024 per a la simplificació i millora del nivell assistencial de la protecció per desocupació. Aquesta reforma, que simplifica i amplia l'accés i les quanties dels subsidis i prestacions, és especialment rellevant en matèria de justícia social, en dirigir-se a millorar la difícil situació econòmica que travessen les persones desocupades, on 4 de cada 10 es troben en risc de pobresa, una circumstància que fins i tot empitjora a mesura que es prolonga en el temps l'escassetat de recursos derivada de la seua situació de desocupació

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00