Sociedad

Bocairent convoca una reunió per a atendre les emergències per incendi forestal

Acif Mariola Verda, Creu Roja, Protecció Civil, Policia Local i l'Ajuntament han revisat conjuntament el protocol en la matèria

Reunió a Bocairent contra els incendis forestals

Dijous passat, 6 de juny, Bocairent va convocar els agents locals implicats en cas d’emergència per incendi forestal. En concret, hi van assistir representants d’ACIF Mariola Verda, Protecció Civil, Policia Local i Ajuntament, com en edicions anteriors. A més, enguany, també es va voler sumar una delegació de Creu Roja.

Durant la sessió, celebrada al saló de plens de la casa consistorial, es va revisar conjuntament el protocol local en aquesta manera i, en concret, es van atendre els recursos i les funcions de cada agent. Igualment, es van reforçar els elements de comunicació i coordinació entre aquests, amb l’objectiu d’optimitzar els esforços i la capacitat de reacció.

Per al regidor Ximo Carbonell, “la reunió ens ajuda a ser més efectius en una hipotètica actuació, que esperem que no siga necessària però que, malauradament, hem de contemplar com a possibilitat real en un context com l’actual”. En aquest sentit, el responsable municipal tant de Seguretat com de Medi Ambient agraïa la implicació de totes les entitats participants.

Tots els assistents a la reunió coincidien en la situació de risc extrem en què es troba l’entorn natural, de manera que van demanar un esforç a tot el veïnat per a tindre les màximes precaucions: “Necessitem la col·laboració de totes i tots, perquè la combinació de massa forestal, sequera i altes temperatures suposa un perill enorme”, afirma Carbonell.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00