Política

El PSOE torna a ser el partit més votat a Ontinyent en les eleccions europees

Sols 3 partits van superar el 10% dels vots en una jornada amb molta abstenció

Els socialistes van ser la força més votada a Ontinyent

Tota Europa estava ahir citada per a votar, entre ells, evidentment els municipis de La Vall d’Albaida, però no tots van acudir a la cridada. Va ser una jornada marcada per l'abstenció, ja que va tenir poc més del 55% de participació es va donar ahir a Ontinyent, on dels 26.597 ontinyentins cridats a votar a les urnes, sols van anar 15.144. Unes xifres que contrasten amb les últimes eleccions, les generals de juliol del 23 on la participació va ser dels 76%.

El partit més votat a la ciutat va ser, una vegada més, el PSOE, que va comptar amb 4.874 vots, un 32.18% dels vots, mentre que el PP es va quedar amb 4.690 i pràcticament el 31%. El tercer partit més votat i l’únic dels que quedaven que va superar el 10% dels vots va ser Compromís Sumar, que amb un 14.53% i 2.201 vots ser el tercer.

VOX amb 1.135 vots (9.5%), Se acabó la fiesta (753 vots i un 4.9%) i Podemos (363 vots i un 2.4%) son els altres 3 partits que superen la barrera de l’1% dels vots, de la que es queda prop per exemple Ciudadanos.

SI parlem de proporció, respecte a les generals, el PSOE manté el mateix percentatge, el PP suma 3 punts més, Compromís perd un 8% dels vots i VOX un 3%. Al ser unes eleccions on es podia votar a qualsevol partit de qualsevol regió, sumat a l'aparició amb força de noves formacions, han portat a uns pitjors resultats per a molts partits, a pesar que les dos grans forces resisteixen.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00