Sociedad

Dos ontinyentins s'embarquen cap a Benín en un viatge de cooperació humanitària

Carregats amb fins a 46 quilos de material, Lourdes Rubio i José Gandia estan recaptant fons per comprar també aliments no perible

Entrevista a Lourdes Rubio i José Gandia. Viatge de Cooperació a Benín

Entrevista a Lourdes Rubio i José Gandia. Viatge de Cooperació a Benín

16:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1718106244541/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Un matrimoni ontinyentí està a punt d'iniciar un dels viatges més bonics de la seua vida. Lourdes Rubio i José Gandia estan prop d’embarcar-se en un viatge de cooperació amb l’objectiu que el dur material humanitari a les famílies de Cotonou i Tchatchegou, dos municipis del Benín, un país a l’oest d’Àfrica, on segons ens conten els ontinyentins “els menors treballen a les pedreres picant pedra de sol a sol. Els ingressos per família completa picant pedra és d'1 € /dia amb el qual únicament tenen per a menjar” i matisen que i n'hi ha alguns que ni tan sols tenen eixa sort”.

La campanya de recollida de material ha estat completa amb èxit i cadascun dels dos facturaran 46kg de material (roba, sabates, material escolar i sanitari) que viatjarà amb ells fins a Benín. Gràcies a aquest projecte, ens conten “s’està aconseguint traure als nens de les Pedreres i duent-los al Centre Social inaugurat a 2019, gràcies a l'auspici del Cabildo de Gran Canaria i la Fundació Mensajeros de La Paz”. Ahí els nens tenen l'oportunitat d'assistir a classes, jugar i berenar, com ho faria qualsevol nen d'ací, ens comentaven.

Una vegada allí, la idea del matrimoni és comprar quantitats ingents d’aliments no peribles i deixar-ho a les famílies per a la seua subsistència fins al pròxim viatge solidari. Per això, afirmen “estem recaptant fons a través d’esdeveniments benèfics, i també per eixe motiu estem organitzant un dinar solidari per al 29 de Juny al Molí del Pas d’Ontinyent”.

“Al dinar farem un sorteig per al qual hem tingut regals / experiències pensant en la temàtica salut i benestar i per això comptem amb col·laboradors d’ací”. Pots escoltar l’entrevista completa sobre aquesta bonica experiència fent clic a la fotografia que encapçala la notícia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00