Hoy por Hoy la Vall d'AlbaidaHoy por Hoy la Vall d'Albaida
Sociedad

Ontinyent acull una jornada d'informació pública de la mà de l'associació "Alcohólicos Anónimos"

Amb motiu del 89 aniversari d'aquesta comunitat se celebrarà una jornada d'informació pública per a informar i prevenir sobre l'alcoholisme.

Entrevista a Alfredo. "Alcohólicos Anonimos" realitza una jornada d'informació

Entrevista a Alfredo. "Alcohólicos Anonimos" realitza una jornada d'informació

14:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1719913390513/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

L'alcoholisme és una malaltia progressiva que afecta una part considerable de la població. Hui en dia, segons membres de l'associació "Alcoholicos Anónimos", més de 2 milions i mig de persones afectades al món s'han recuperat i viuen ara una vida més tranquil·la i saludable. Aquest procés de recuperació no seria possible sense l'ajuda d'aquesta important comunitat sense ànim de lucre i totalment gratuïta que des de l'any 1997, en concret, està treballant amb un grup de persones a la ciutat d'Ontinyent. Com també ho fa amb 24 grups diferents d'ajuda a la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de què aquestes persones es mantinguen en sobrietat.

Amb motiu del 89 aniversari de l'associació "Alcohólicos Anónimos" al programa de Hoy por Hoy hem comptat amb Alfredo, membre d'aquesta comunitat, que ens ha parlat sobre la jornada d'informació pública que hi ha programada per al dijous 4 de juliol a la ciutat d'Ontinyent. A més a més, Alfredo ha contat com funciona el programa de recuperació: "Les experiències són molt crues, arriba gent que ha tocat fons i és molt difícil acceptar que tens un problema". El membre de "Alcóholicos Anónimos" afig que l'alcohòlic és una persona comuna, inclús amb estudis i amb un bon estatus social.

Segons Alfredo l'objectiu d'aquests grups d'ajuda és que els integrants es mantinguen en sobrietat i puguen superar l'alcoholisme. El membre ha explicat, des de la seua pròpia experiència, que sempre es comença bevent com un bevedor social, fins que perds el control i l'alcohol s'apodera d'un mateix. Tot seguit, ha afegit: "La copa que realment fa mal és la primera, i no la número 20". És per això que, als grups d'ajuda es treballa amb la premissa de les 24 hores, on l'objectiu és estar 24 hores sense consumir cap gota d'alcohol, i així cada dia.

Començar una nova vida allunyada de l'alcohol és possible i aquesta comunitat pot ajudar-te, com diu Alfredo: "El primer pas és reconèixer el problema". Amb la jornada pública del dijous 4 de juliol es pretén conscienciar, però sobretot, ajudar a aquelles persones que ho necessiten. Així ens ho ha confirmat Alfredo: "Si alguna persona té problemes amb l'alcohol o és familiar o amic d'algú que necessite ajuda, pot acudir aquest dijous dia 4 i li donarem tota la informació".

La jornada se celebrarà el pròxim dijous dia 4 al saló d'actes de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida al Carrer Sant Francesc, 8 d'Ontinyent.

Escolta l'entrevista sencera. Clica al reproductor que apareix a la fotografia de la noticia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00