Hoy por Hoy la Vall d'AlbaidaHoy por Hoy la Vall d'Albaida
Ocio y cultura

Comença la vintena edició de l'Escola Infantil de Caps d'Esquadra a Ontinyent

Els pròxims dissabtes 6, 13 i 20 de juliol es reuniran músics i festers per a iniciar aquesta iniciativa tan integrada a la ciutat.

Entrevista a Ferrán Sanchis. Escola infantil de Caps d'Esquadra

Entrevista a Ferrán Sanchis. Escola infantil de Caps d'Esquadra

14:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1719995958997/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

Com cada any els més menuts podran gaudir de la música festera gràcies a l'Escola Infantil de Caps d'Esquadra organitzada per la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia. El dilluns de la setmana gran de les festes d'Ontinyent s'ha convertit en un dels dies més especials, així ens ho contava Ferran Sanchis, assessor musical de la Societat dels Festers: "És el dia en el qual s'enceta la setmana gran i és espectacular, cada vegada l'Entrada Infantil té més públic".

L'activitat va dirigida a xiquets i xiquetes entre els 7 i 13 anys i tindrà lloc, com ja hem dit, els dissabtes 6, 13 i 20 de juliol a les 11:00 hores a la Placeta Latonda. Els últims anys, a més de convidar als xiquets i xiquetes d'Ontinyent, també s'ha comptat amb les bandes joves de la ciutat, propiciant d'aquesta manera la participació del jovent ontinyentí.

Ferran Sanchis ens ha contat com organitzen l'Escola Infantil de Caps d'Esquadra: "Cada cap de setmana acudeix una de les tres bandes del poble, amb les quals parlem amb antelació". I insisteix en la importància que tenen els músics en aquest acte: "Tenim tres bandes joves a la ciutat molt potents que seran els futurs joves que ens acompanyaran en les festes d'ací a uns anys".

La idea d'aquesta iniciativa, ja arrelada a Ontinyent, és que els més menuts coneguen la música festera. Ferran ens explica que es treballa tant el pas doble, com les marxes mores i cristianes. És una activitat que va dirigida a tots els menuts de la ciutat, inclús per a aquells que no coneixen la música festera o que no han desfilat mai, així ens ho explicava Ferran: "Cada cap de setmana ens centrem en un objectiu, d'aquesta manera el primer dissabte ensenyarem a com portar el pas; el segon dissabte mostrarem com s'han de portar les armes i l'últim dia els xiquets i xiquetes aprendran com fer de cap d'esquadra".

Ferran Sanchis ha volgut animar a tots els menuts festers d'Ontinyent a participar en aquesta edició de l'Escola Infantil de Caps d'Esquadra, confirmant el rotund èxit que any rere any té aquesta iniciativa: "Açò demostra que la festa cada dia està més viva".

Podeu escoltar l'entrevista a Ferran Sanchis clicant en el reproductor de la imatge que apareix dalt d'aquesta notícia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00