Sociedad

Es compleixen 30 anys de l'incendi que va arrassar La Vall d'Albaida

Cinc morts i 28.000 hectàrees cremades van ser les dades d'un incencendi que va començar a Fontanars i Albaida un dia com hui

Entrevista a Daniel Alfonso. 30 anys de l'incendi que va cremar tota La Vall d'Albaida

Entrevista a Daniel Alfonso. 30 anys de l'incendi que va cremar tota La Vall d'Albaida

07:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1720097294663/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

Es compleixen 30 anys d’una de les majors tragèdies mediambientals de la història de La Vall d’Albaida. El gran incendi del 94 que va afectar en tan sols 72 hores a pràcticament tota la comarca, però sobretot a Ontinyent. Concretament es va destruir el 94% del sòl forestal del terme municipal, un total de 5.998 hectàrees. A la comarca van ser 28.000 hectàrees cremades per un foc que es va originar per una tempesta seca que va tenir dos focus principals, Fontanars i Albaida, rodejant per complet la capital de la comarca, Ontinyent.

Qui va tenir la desgràcia de presenciar eixe incendi in situ recordarà el foc rodejant completament la comarca. Unes flames que van fer saltar milers de llàgrimes i que es van emportar també bens materials... i personals, i és que cinc persones van perdre la vida en un accident d'una de les avionetes que estava treballant a l'extinció del foc.

Les vies del tren de gran part de La Vall d'Albaida van quedar arrassades pel foc, i fins i tot va estar durant uns anys el tren passant sense acabar d'arreglar.

Tots estos detalls ens els ha contat hui Daniel Alfonso, cronista oficial d'Otos, en una entrevista que podeu escoltar fent clic en el reproductor de la imatge.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00