Sociedad

Pau Múñoz: "Els projectes de macroplantes a Agullent sols serviran per destruir el poble de forma especulativa"

L'alcalde d'Agullent afirma que tindran un impacte negatiu tant en el paisatge, la diversitat com en l'economia local

Entrevista a Pau Muñoz. Agullent vota contra les plantes fotovoltàiques

Entrevista a Pau Muñoz. Agullent vota contra les plantes fotovoltàiques

09:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1720072998116/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

El passat dijous, el Ple Extraordinari de l’Ajuntament d’Agullent aprovava la moció en contra de la instal·lació de macroplantes fotovoltaiques presentada pels grups municipals Compromís per Agullent i Units per Agullent.

Aquesta acció respon a la preocupació creixent per l'impacte negatiu que aquests projectes tindran sobre el paisatge, la biodiversitat i l'economia local.

Aquests projectes, que afecten un total de 313.526 m² del terme d'Agullent amb la instal·lació de 38.066 plaques solars, ha generat una alarma entre els veïns i veïnes del poble, les organitzacions ecologistes i altres moviments socials. Els principals punts de preocupació són la degradació del paisatge i la biodiversitat, l'impacte negatiu en l'economia rural i el turisme, la falta de beneficis per a la població local i la nul·la participació ciutadana en la presa de decisions.

El que Agullent ha aprovat al plenari és aportar informes negatius i al·legacions davant les sol·licituts amb la intenció d’oposar-se a la col·locació d’aquestes macroplantes, que segons Pau Muñoz, alcalde de la localitat “l’únic que fan és destruir els nostres pobles, el nostre territori i els entorns naturals i agrícoles sense cap ordenació del territori” i matisava que “a banda son grans fons d’inversió que actuen de forma opaca i especulativa davant dels nostres pobles”

En una entrevista exclusiva de Ràdio Ontinyent li hem preguntat a Pau Muñoz per quins son els passos a seguir ara, ens comentava que cal ser cautes i esperar, però aniran fent-se coses, com per exemple “hem estat reunits amb l’alcaldessa de Benissoda, que també es veu afectat per aquestes plantes, per poder veure quines altres alternatives o actes informatius podem fer per seguir fent força i que la gent siga conscient dels greus problemes que tenim als nostres pobles”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00