Hoy por Hoy la Vall d'AlbaidaHoy por Hoy la Vall d'Albaida

350 escolars de 2 a 16 anys gaudeixen de l’Escola d’Estiu de l’Ajuntament d’Ontinyent

L’alcalde, Jorge Rodríguez, i la regidora, Paula Soler, han visitat les activitats que es duen a terme als col·legis Bonavista, Lluís Vives, Martínez Valls i l’Espai Jove.

Entrevista a Paula Soler, regidora d'Igualtat d'Ontinyent

Entrevista a Paula Soler, regidora d'Igualtat d'Ontinyent

07:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1720180430001/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

350 xiquets, xiquetes i joves de 2 a 16 anys estan gaudint, des del passat dilluns 1 de juliol i fins al pròxim 2 d’agost, de les activitats de l’Escola d’Estiu Municipal, posada en marxa per l’Ajuntament per a ajudar a conciliar la vida familiar i laboral de les famílies de la ciutat. Paula Soler, ens ha parlat sobre l'objectiu de l'Escola d'Estiu: "Volem ajudar les famílies, per això són 5 setmanes en horari de 9:00 a 14:00 hores, incloent-hi també l'escola matinera".

L’alcalde d’Ontinyent i la regidora d’Igualtat han visitat les activitats que es duen a terme en el col·legi Lluís Vives, centre al qual es desenvolupa l’Escola d’Estiu per a 300 xiquets i xiquetes de 2 a 11 anys, juntament amb els col·legis Bonavista i Martínez Valls. A més a més, a l’Espai Jove, hi ha una Escola d’Estiu adaptada per a 50 adolescents de 12 a 16 anys.

Paula Soler explicava que aquesta iniciativa, que compta amb finançament del Ministeri d’Igualtat i la Generalitat Valenciana a través del Pla Corresponsables, “és una aposta clara d’aquest govern per afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar, amb uns preus més continguts i una quantitat de places superior a moltes de les capitals de les comarques veïnes”. Cal recordar que l’escola d’Estiu per a escolars de fins a 11 anys té un preu de 40 euros amb descomptes de fins al 75%, i l’escola d’adolescents és gratuïta. Soler afegia que “gràcies a l’experiència en una gestió econòmica prudent hem avançat els 105.000 euros del cost de l’escoleta fins que ens arriben els fons de la subvenció, treballem per posar recursos a l’abast de les famílies”, remarcava.

Per afavorir un aprofitament real del servei i per poder gaudir del servei durant tot el període no es poden fer més de 3 faltes consecutives sense justificar. Paula també ha comentat que els xiquets i xiquetes amb necessitats especials compten amb una atenció específica per part dels monitors i monitores: "Cada vegada hi ha més matrícules de xiquets amb necessitats especials, tot gràcies al que hem estat treballant els darrers anys".

A més a més, l'Escola d'Estiu fomenta l'ocupació de 42 treballadors que es contracten en període estival, propiciant així la facilitat perquè els joves que han acabat d'estudiar puguen tindre eixa primera experiència laboral gràcies a l'Escola d'Estiu Municipal.

Podeu escoltar l'entrevista completa a Paula Soler clicant en el reproductor que apareix a la imatge de la notícia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00