Sociedad

Continua la lluita de Benissuera per salvar el Palau dels Bellvís

L'alcaldessa afirma que "l'ajuda de la Diputació ha sigut un espentó molt gran, però necessitem seguir lluitant per totes les subvencions possibles"

Entrevista a Yolanda Úbeda. Lluita de Benissuera per salvar el Palau dels Bellvís

Entrevista a Yolanda Úbeda. Lluita de Benissuera per salvar el Palau dels Bellvís

10:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1720523449400/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

El municipi de Benissuera s’ha bolcat en la defensa d’un dels principals emblemes de la localitat, el Palau dels Bellvís, que es troba en una situació molt deficient. De fet s'ha llançat fins i tot una pàgina web per ajudar i visibiltizar els problemes.

Hem tingut a Ràdio Ontinyent a l’alcaldessa Yolanda Úbeda que ens ha contat que s’ha d’actuar segons el Pla Director, un pla que “estem estudiant amb els experts, però considerem que el prioritari i fonamental és la teulada”, ja que “hem de llevar l’estructura de metall, començar per allí per evitar que hi haja derrumbes si plou molt”.

Com ja vam informar a Ràdio Ontinyent, va haver una visita de la Diputació de València on es va tractar aquest problema i l’ens provincial va informar de la seua ajuda, un fet del que afirma Úbeda ”estem molt agraïts a Natàlia Enguix, qui va poder vore el potencial que tenim ací al nostre poble”, i matisava que “estem centrats en obtenir tota l’ajuda possible. Tenim que lluitar per conservar el que el llegat ens ha deixat els nostres avantpassats” i al respecte de recuperar diu que “estem treballant amb moltes ganes i molta il·lusió per poder donar-li una finalitat” i comenta que sense l’ajuda de la Diputació “no haguérem pogut actuar ni en una paret”, però matisava que “esperem que no acabe ahí i que després de la primera fase puguem continuar amb més fases per acabar gaudint del monument, ja que per a nosaltres és molt important”.

Cal recordar que el palau és propietat municipal. Un edifici que en 2003 va ser considerat ‘Monument d’Interès Cultural’ i que “amb molta lluita es va aconseguir que el banc cedira el palau al poble, teníem que fer-ho ràpid per poder iniciar les gestions per tractar d’iniciar les reformes i que l’estat de l’immoble no es deteriore més”.

Aquesta reforma en el Palau dels Bellvís serà el destí principal dels 700.000 euros del Fons Obert d’Inversions de la Diputació que hi ha per a obres al poble, segons informava l’alcaldessa, però no serà exclusiu ja que ens deia que “també tenim pendent les millores als jardins del palau. Uns jardins preciosos per tornar a donar vida a la zona que l’envolta”. Segons ens informava la primer edil de Benissuera, “hem pensat destinar uns 200.000 euros en arreglar els terrenys del palau, que ja hem netejat abans amb ajuda de les brigades”.

Insistia Úbeda en que “al poble estem a l’atac per demanar totes les subvencions i ajudes d’interès cultural que pugam ja que hem de reformar quan abans millor. Serà un esforç i molta lluita, però ho hem d’aconseguir”.

Escolta l'entrevista completa amb l'alcaldessa de Benissuera fent clic a la fotografia que encapçala la noticia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00