Hoy por Hoy la Vall d'AlbaidaHoy por Hoy la Vall d'Albaida
Ocio y cultura

Salem es prepara per a la seua setmana gran de les Festes de Moros i Cristians

Aquest cap de setmana comencen els actes del poble en llaor de la divina Aurora i la Mare de Déu del Rosari.

Entrevista a Juli Fenollar. Salem celebra les seues Festes de Moros i Cristians.

Entrevista a Juli Fenollar. Salem celebra les seues Festes de Moros i Cristians.

07:07

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1720598511_870_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Salem

Comença el compte arrere per als veïns i veïnes de Salem, que esperen amb molta il·lusió l'arribada de les seues festes de Moros i Cristians. Els actes centrals comencen aquest cap de setmana i encara que la setmana passada ja es va celebrar el concert de la Lira Musical de Salem a l'Auditori Municipal i el tradicional sopar de Germanor, aquest cap de setmana és el plat fort. Així ens ho contava l'alcalde del municipi, Juli Fenollar.

El divendres dia 12 de juliol s'obrin les festes amb el tradicional Pregó, que enguany compta amb un pregoner molt volgut al poble, David García Gómez. El dissabte 13 es el dia gran per als festers, ja que se celebra la Entrada de Moros i Cristians a les 20:00 hores. I finalment el diumenge dia 14 de juliol tindran lloc els actes religiosos com la Processió en llaor de la divina Aurora i la Mare de Déu del Rosari.

Juli ens ha contat que aquestes festes naixen per la voluntat del poble de tenir Moros i Cristians: "Des de l'any 1973 la gent del poble ha anat fent algun acte de Moros i Cristians, però no va ser fins a 2009 quan es va constituir l'Associació de Moros i Cristians de Salem (AMICS) i a partir d'ací ja s'han fet tots els actes seriosament". L'alcalde del poble ha volgut convidar també a la gent dels pobles veïns: "Que vinguen a conèixer les festes de Moros i Cristians de Salem".

Podeu escoltar l'entrevista completa clicant en el reproductor que apareix en la imatge de la notícia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00