Hoy por Hoy la Vall d'Albaida
Ocio y cultura

El Ràfol de Salem celebra les seues Festes Patronals d'agost

Els dies grans de les festes del Ràfol seran des del 4 d'agost fins al 6 d'agost.

Entrevista a Carolina Mengual. Festes Patronals Ràfol de Salem

Ràfol de Salem

Els veïns i les veïnes del Ràfol de Salem estan ja quasi dins de la setmana gran de les seues Festes Patronals que, com cada any, s'organitzen al voltant del dia 6 d'agost quan se celebra la Festivitat en honor al Diví Salvador. Encara que, tots els Rafolins i Rafolines estan ja gaudint d'alguns actes que han començat ja, com el del passat diumenge 28 de juliol.

Ens ho contava la seua alcaldessa, Carolina Mengual al programa de hui: "Nosaltres el diumenge ja vam celebrar el concert de la banda que sempre és el que dona el tret d'eixida de les festes del Ràfol". Dins de la programació d'actes hi ha diferents activitats lúdiques, musicals i religioses per a totes les edats.

El dijous 1 d'agost comença la programació amb una cercavila de fanalets amb tabalet i dolçaina per tot el poble, el divendres 2 d'agost se celebra l'Ofrena en honor a la Mare de Déu dels Àngels i el dissabte 3 d'agost arriba el torn d'uns dels actes que més agraden al poble, les paelles, un acte que com ens contava l'alcaldessa Carolina "reuneix a molta gent".

La setmana gran de les festes patronals del Ràfol de Salem comporta una festivitat per a cada Sant. Per la seua part, el dia 4 d'agost se celebra la Festivitat en honor a Sant Tomàs de Vilanova, el 5 d'agost la Festivitat en honor a la Divina Aurora i el 6 d'agost, com mencionàvem abans, la Festivitat en honor al Diví Salvador. Carolina Mengual ens contava el següent sobre els dies grans: "Cada Sant representa a un col·lectiu del poble referint-se als jubilats, a la gent jove i als casats, sempre s'ha fet així", afirmava.

L'alcaldessa del Ràfol ha volgut recordar la importància de cuidar i mantenir les festes dels xicotets pobles, de la seua història i de les tradicions de sempre. A més, ha volgut convidar a tota la ciutadania a gaudir de les Festes Patronals del Ràfol.

Podeu escoltar l'entrevista completa a Carolina Mengual clicant en el reproductor que apareix a la imatge d'aquesta notícia.