Hoy por Hoy la Vall d'Albaida
Sociedad

El setmafor de la ITV d'Ontinyent esta en taronja

El centre d'Ontinyent apareix en color taronja, és a dir torns lliures a partir d'entre 30 i 45 dies. El primer dia disponible per a un turisme de gasolina o híbrid és el 24 de setembre.

Europa Press News

Ontinyent

Després de les vacacions caldrà posar-se a ordenar les coses i tal vegada ha de passar la ITV. La nova plataforma web de gestió de reserves i pagament de cites prèvies de SITVAL ha gestionat quasi 93.000 cites i ha ingressat 4.500.000 euros des de la seua posada en funcionament, el passat 15 de juliol.

L'estació d'Ontinyent apareix en color taronja: o siga torns lliures a partir d'entre 30 i 45 dies. El primer dia disponible per a un turisme de gasolina o híbrid és el 24 de setembre.

La nova plataforma

La nova plataforma web de gestió de reserves i pagament de cites prèvies de SITVAL ha gestionat 92.933 cites i ha ingressat 4.543.156 euros des de la seua posada en funcionament, el passat 15 de juliol.

Per províncies, les tres estacions que SITVAL té a Castelló han atès 6.672 cites sol·licitades en línia, la qual cosa ha suposat ingressar 328.428 euros.

En les 11 estacions d'inspecció tècnica de vehicles situades a la província d'Alacant s'han atès 30.466 cites i s'han ingressat 1.467.661 euros.

Finalment, les 13 estacions de la província de València han assumit 55.795 cites, amb les quals s'han ingressat 2.747.067 euros.

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, i presidenta de SITVAL, Nuria Montes, ha destacat que “aquestes xifres demostren que hem pogut corregir un dels grans problemes que ens trobem en el procés de reversió de l'empresa quan arribem al Consell: la disponibilitat de cites”.

En este sentit, Montes ha subratllat que “este nou sistema de cita prèvia per internet amb pagament directe a l'estació d'inspecció de vehicles és una de les mesures que millor efecte han tingut sobre els usuaris”.

En conjunt, l'atenció de totes les cites reservades i pagades en línia durant estes primeres cinc setmanes de funcionament de la nova plataforma han suposat una dedicació de 33.303 hores en treballs d'inspecció tècnica de vehicles.

Pla de xoc

Esta plataforma web forma part de Pla de Xoc de SITVAL que, entre altres mesures, contempla també el reforç de la plantilla amb la selecció i contractació, a curt termini, de 109 persones com a empleats fixos de l'empresa pública.

Esta ampliació de personal “permetrà estabilitzar este servici públic d'inspecció tècnica de vehicles amb els nivells de qualitat que perseguim”, segons Montes.

D'altra banda, la plataforma de gestió de reserves també ha posat en marxa un nou sistema de 'semàfors' perquè els usuaris puguen conèixer amb més precisió la disponibilitat de cites en cadascuna de les estacions per a la inspecció tècnica de turismes.

Així, el verd indica que la cita prèvia es pot obtindre en menys de 30 dies. El color taronja indica que la disponibilitat està entre 30 i 45 dies i el roig a partir de 45 dies.