Sociedad

Mestres i professors faran una hora més de classe a la setmana

la sisena hora es mantindrà en aquelles escoles més desafavorides i pels alumnes que necessitin fer reforç

El departament d'Ensenyament ha presentat aquest matí als sindicats les mesures d'estalvi que partir del curs vinent s'aplicaran a les escoles. La consellera Irene Rigau, ha assegurat que no són retallades en personal, però que sí s'optimitzaran els recursos. Durant els propers 4 anys mestres i professors hauran de fer una hora més lectiva, és a dir de classe amb els alumnes, passant a primària de 23 a 24 hores setmanals i a secundària de 18 a 19.

Más información

Pel que fa a la supressió de la sisena hora a les escoles públiques Rigau ha defensat que no perjudicarà els currículums ni suposarà una desigualtat amb les concertades, que sí la mantenen. En qualsevol cas, diu que si és cal es continuarà fent aquesta hora de més a les escoles desafavorides o per a aquells alumnes que necessitin fer reforç.

Ensenyament també proposa que a partir d'ara els mestres substituts només podran cobrar el mes de juliol si han treballat 9 mesos i no 6 com es fa ara i ampliar dels 55 als 59 anys l'edat a partir de la qual es podran demanar reduccions horàries. Ara s'obra un procés de negociació que el departament vol tancar a principis de maig.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00