Sociedad

Les avaries provoquen 1.300 kilòmetres de cua a l'any als accessos a Barcelona

Un de cada tres cotxes necessita com a mínim un cop l'any assistència mecànica a la carretera, la majoria per problemes del sistema elèctric i les bateries

Segons un estudi del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) el 40 per cent de les retencions a les carreteres són per culpa de cotxes que s'espatllen. De fet, un de cada tres vehicles té com a mínim un cop l'any algun problema mecànic.

La majoria, per aquest ordre, es produeixen a la Ronda de Dalt, la del Litoral i l'autopista del Vallès. Daniel Cornudella, autor de l'estudi assegura que per reduir l'impacte d'aquestes avaries el manteniment del vehicle és bàsic. Tot i això alerta que la crisi hi està jugant en contra perquè "els hàbits dels conductors s'estan relaxant" i assegura que si no es fa un manteniment la factura del mecànic acaba sent molt més alta.

També hi incideix segons aquest estudi l'envelliment del parc automobilístic. Fa dos anys els cotxes tenien de mitjana 9 anys i mig, ara superen els 10, i això també influeix en el tipus de pana. S'ha detectat un increment de les de motor, mentre que abans gairebé totes eren elèctriques.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00