Viernes, 09 de Diciembre de 2022

Otras localidades

Aguirre proposa retornar a l'Estat la Sanitat, l'Educació i la Justícia

La presidenta madrilenya demana un pacte amb el PSOE per revisar en profunditat l'Estat de les Autonomies. Mariano Rajoy, però, ha dit que ni es planteja obrir un debat sobre el tema.

Aguirre proposa retornar a l'Estat la Sanitat, l'Educació i la Justícia

COMUNIDAD DE MADRID

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha advocat aquest dimarts per tornar a l'Estat les competències de Justícia, Sanitat i Educació, "si Espanya ho necessita". Així ho ha plantejat al president del govern, Mariano Rajoy, durant una trobada a la Moncloa. Tot això, segons els seus càlculs, per aconseguir estalviar de 48.000 milions d'euros. Aguirre també suggereix que el Batxillerat hauria de deixar de ser gratuït.

"Si Espanya ho necessita, les grans competències de les comunitats autònomes, per descomptat la meva, la Sanitat, l'Educació i la Justícia, poden retornar a l'Estat, i la resta, Transports i Serveis Socials, als ajuntaments".

Així ho indicava, contundent, Esperanza Aguirre a la roda de premsa posterior a la seva trobada amb Mariano Rajoy al Palau de la Moncloa. Segons els seus càlculs, amb aquestes modificacions s'aconseguiria un estalvi d'uns 48.000 milions d'euros. "Ens quedaríem sense feina els polítics, però ja buscaríem".

De la seva banda, el President del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat a la sessió de control del Senat que "ni es planteja obrir un debat sobre l'Estat de les Autonomies"

Mariano Rajoy diu que no es planteja ni obrir un debat sobre l'Estat de les Autonomies

Esperanza Aguirre proposa retornar a l'Estat la Sanitat, l'Educació i la Justícia

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?